Хасково

Собственици на незаконни постройки: „Виновни сме“

Румен ДаневЗаконовите норми ще бъдат спазени и постройките в заливната зона на яз. Ивайловград, които са абсолютно незаконни, ще бъдат премахнати. Това заяви губернаторът Румен Данев по време на среща със собственици на такива постройки от община Ивайловград, съобщават от Областна администрация.

5 души, заедно с представител на местния Общински съвет, апелираха за прекратяване на подетата кампания за събарянето на фургоните, вилите и паянтовите постройки на брега на язовира. Те връчиха на губернатора декларацията на местния Общински съвет в подкрепа на това постройките да не бъдат събаряни. На областния управител бе връчена още една декларация от самите собственици за запазване на незаконното им строителство, придружена с подписка от 941 жителите на община Ивайловград. 

На срещата стана ясно, че потърпевшите нямат никакви документи за собственост на парцела, нито пък строително разрешение и план за ел.енергия и водоподаване. „Виновни сме“, бяха категорични те, но продължиха да настояват да се намери начин да се узакони строителството му. Те предложиха да се промени котата на яз. „Ивайловград“, тъй като според тях тя била по-висока и от моста на язовирната стена. Друго предложение бе държавата да им наложи такси за ползване на земята. Областният управител отхвърли категорично тези искания, тъй като котата от 130.75 м на хидротехническото съоръжение е немислимо да бъде променяна, а няма законова форма частни лица да плащат такси за публична държавна собственост. 

Междувременно проверката на Междуведомствената комисия, назначена със заповед на Румен Данев приключи и резултатите са предадени на прокуратурата. Според протокола незаконно строителство има в землищата с. Горноселци /4 масивни сгради и 8 фургона/, с. Покрован /фургон, масивни постройки и луксозна вила, направена като разрешен фургон за пчелин/, с. Камилски дол /масивни постройки и пчелини/, а по левия бряг до язовирната стена има 60 масивни постройки и няколко фургона.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Цецо
Цецо
23.11.2010 17:06 17:06

Много правилно нека да събарят вече тия незаконни посройки.

да ама не
да ама не
24.11.2010 9:31 9:31

Как е секретарката?????

Анонимен
Анонимен
24.11.2010 9:40 9:40

След като са виновни,
след като нямат никакви документи за собственост,
след като нямат строително разрешение,
след като нямат разрешение за водоподаване,
след като нямат разрешение за подаване на питейна вода,
КАКВО ТЪРСЯТ ТЕЗИ ХОРА?
Та те дори не са собственици, това не е тяхна собственост.
Къде са им документите за собственост?
ДА СЕ БУТА ВСИЧКО КОЕТО Е НЕЗАКОННО И НИКАКВО ОТСТЪПЛЕНИЕ ОТ ТАЗИ ПОЗИЦИЯ.

Г-Н ДАНЕВ ЗАПОМНЕТЕ ТОВА Е ВАШИЯ ИЗПИТ ЗА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ.
АКО БУТНЕТЕ ВСИЧКО НЕЗАКОННО ЩЕ ВЪРНЕТЕ ДОВЕРИЕТО КОЕТО ГЕРБ ГУБИ НАПОСЛЕДЪК, ДОРИ ЩЕ ПОВИШИТЕ ДОВЕРИЕТО КЪМ ВАС.

0001
0001
24.11.2010 9:56 9:56

Данев отстоявай си позициите,няма заливна няма незаливна зона тия са на чужда територия какво защитават?И един съвет когато събаряте извикайте за охрана полицаи от друга област а не от Ивайловград.П.П и проверете и яз.Клокотница да видите какво чудо е и там.И сложете на мястото му и Хасковския кмет ,тоя няма наяда да да.

Back to top button