Регион

Поставят електронна гривна на издирван от Иран за измама за 240 000 долара

Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Хасково, с което е взета мярка за неотклонение „домашен арест“ на турски гражданин от ирански произход. На мъжа се налага забрана да напуска България и ще бъде наблюдаван чрез поставяне на електронна гривна, съобщават от пловдивския съд.

Той е издирван с червена бюлетина от Интерпол по искане на съдебните власти в Иран с цел арест и екстрадиция за измама на стойност 240 000 щатски долара. Престъплението е извършено чрез представяне на преправени документи, за което се предвижда максимално наказание 7 години затвор в Иран.

Окръжна прокуратура – Хасково е внесла протест в съда с искане мъжът да бъде задържан под стража, а определението на Хасковския окръжен съд – отменено. Апелативните магистрати са приели, че мъжът не е осъждан, електроинженер по професия, възрастен е, семеен и болен. Негов български партньор му е осигурил жилището си в София. Според съда няма опасност мъжът да напусне страната.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button