Любопитно

Васил Матвеев написа криминалната история на Хасково

Документалната книга „Съдбата на криминалиста“ на Васил Матвеев беше представена в Регионалния исторически музей в Хасково.

Матвеев е криминалист с дългогодишен опит. В системата на МВР започва от най-ниското стъпало, постепенно се издига до началник на група „Тежки престъпления“ и е изпълнявал длъжността началник на сектор „Криминална полиция“ в ОДМВР – Хасково (РДВР по негово време). Кратка рецензия направи журналистът Делян Аврамов, който е и редактор на книгата.

„Съдбата на криминалиста“ съдържа над 15 от най-популярните случаи в кариерата на Матвеев и по думите на автора представлява криминалната история на Хасково. Матвеев каза, че не му е било лесно да се реши да пише, но не го е страх. В книгата има много съвети към сегашните полицаи и криминалисти. Авторът казва, че агентурата е всичко в тази работа. За него полицията е огледало на обществото и го боли като гледа нейното състояние сега, което определя като голяма кофа без дъно. По неговите думи полицията ще я бъде, когато политиката спре да й се бърка.

Книга

Васил Матвеев си спомни за своите учители в професията и каза, че е работил с много достойни хора. Той сподели, че ако се роди отново пак би работил същата професия. За него полиция ще има докато свят светува, защото ще има престъпност. „Чувствам се удовлетворен, че съм помагал на обикновения човек“, каза още Матвеев, който днес празнува рожден ден.

3 коментара

  1. Матвеев, в книгата дал ли си съвет как се покровителстват престъпници, защото заради това дисциплинарно те уволниха от полицията в Хасково, а после като те възстанови съда и те пратиха в Свиленград пак заради това те пенсионираха. Бързо взе да влачиш и от свиленградските престъпници.Срам за пагона си ти корумпирно малко човече!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button