Хасково

Община Хасково има да събира над 10 млн. лв. към средата на годината

10 442 908 лв. са просрочените вземания на община Хасково към 30 юни, като публичните общински вземания са в размер на 10 117 385 лв., сочи информация от кмета Станислав Дечев за изпълнението на бюджета към полугодието за заседанието на общинския съвет, което ще е онлайн на 8 октомври.

В него е записано, че са предприети необходимите действия за събиране на изискуемите задължения. Издадени са 570 уведомления за доброволно изпълнение, наложени са 756 запори на банкови сметки на физически лица и фирми, образувани са 270 дела при частни и държавни съдебни изпълнители, сключени са 6 споразумения за разсрочване на задълженията.

За сравнение към края на миналата година просрочените публични общински вземания бяха близо 8 млн. лв. От общинската данъчна дирекция обясниха пред Haskovo.info, че към средата на 2021-а сумата е по-висока, защото стават изискуеми данъци, които се очаква да бъдат платени до края на годината. Много от фирмите плащали в пандемията в последния момент, като се очаква към края на годината просрочените вземания отново да са около 8 млн. лв.

Към 30 юни община Хасково няма просрочени задължения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button