Хасково

Ново поскъпване на дървата за огрев в Хасково

Дървата за огрев в хасковските складове поскъпнаха още. Цената за тон вече е 210 лв. с включен транспорт.

Както Haskovo.info писа, в края на септември цената се задържаше на 190 лв./т, но търговците прогнозираха до дни ново поскъпване. За сравнение цените в началото на сезона бяха 160 лв.

В същото време се усеща и недостиг на дърва. Почти ежедневно има доставки, но те не могат да задоволят търсенето. При търговците има списъци с чакащи хора. Дървата пристигат на нови по-високи цени, като от бранша коментират, че причината е война между няколко от големите заводи в страта, използващи дървесина.

Междувременно днес Комисията за енергийно и водно регулиране утвърди цена на природния газ от 1 октомври 2021 г. в размер на 94,54 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС). За увеличението на тарифата с 36,22% настояха от „Булгаргаз“. Спрямо октомври миналата година цената на газа е скочила с 282%.

„Увеличената цена на природния газ за октомври отразява тенденцията за продължаващо рязко нарастване на цените на синьото гориво на международните газови пазари“, посочват от енергийния регулатор.

4 коментара

  1. 500лв да станат!Писна ми от смрад зимата!Не можеш прането да си простреш или да си проветриш от тая смрад!Купете си климатици,каунье,21ви век е!

    1. Селянин, що спамиш? Като не можеш да напишеш повече от едно изречение

  2. Кауня щом имаш пари за климатик имаш и за сушилня какво те бърка кой с какво се отоплява и аз съм на дърва по топло и по удобно и изгодно ми е

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button