Спорт

42 отбора стартираха в 24-часовото състезание на картинг пистата край Хасково

42 отбора от 15 държави стартираха днес по обяд в 24-часовото състезание за издръжливост на картинг пистата край в Хасково.

Надпреварата е част от Европейския картинг шампионат за издръжливост. За последно състезанието се проведе тук през юни. В него участват общо 250 пилоти, разпределени в две категории. В това издание различното е, че и двете категории Gold и Pro са с изравнявани килограмите до 84. Категория Gold се състои от 7 до 9 пилота в отбор, които трябва да направят 34 спирания в бокса, което е с 4 повече от отборите в категория Pro.

Картинг

По традиция и този път срещу професионалните картинг състезатели се изправя и „Отбор на звездите“, в който участват: многократният шампион на България и Европа – мотоциклетистът Мартин Чой, олимпийският медалист Йордан Йовчев, единственият българин пилотирал Формула 1 – Владимир Арабаджиев, Европейската рали шампионка при дамите – Екатерина Стратиева, ултрамаратонецът – Краси Георгиев, младата надежда на българския картинг спорт – Калоян Върбицалиев, Александър Данчев – Шонди и актьорът и водещ Димо Алексиев.

За поредна година организаторите подкрепят благотворителната кампания за събиране на средства за малкия Гого от Хасково и ще предоставят част от таксите за участие в състезанието за спешното му лечение. Входът за публиката е свободен при спазване на противоепидемичните мерки.

Финалът е в неделя по обяд, след което ще е церемонията по награждаването.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button