Спорт

6 медала за Хасково от държавното по спортно ориентиране

През последните 3 дни стръмните планински ридове и зелени ливади край родопския град Сърница на язовир Доспат бяха арена на Държавното първенство по ориентиране – дълга дистанция и щафети за мъже и жени Елит.

Хасковският клуб „Компас 1994“ с председател Тодор Стратиев се включи в надпреварата с 9 състезатели, разпределени в три щафети – мъже 21, жени 21 и жени 20, като се представиха достойно. В първия ден, който беше по програма за запознаване с района се проведе Купа „Сърница“, в която хасковлии спечелиха три призови места. Росица Гаргова е първа в Ж40, а Ивана Йорданова и Дияна Янева са втора и трета в групата на девойките до 18 г. В събота преди обяд беше щафетното бягане, а следобед започна Купа „Велинград“ за деца, юноши и ветерани, в която хасковският клуб участва с още 6 състезатели.

Ориентиране

В неделя състезанията продължиха с трудната дълга дистанция – 12 км по права линия за мъжете и 8 км по права лини за жените. В тази дисциплина в хасковския отбор бяха Николай Попов и Павел Илиев в групата М21, Габриела Нанева и Деяна Николова в групата на Ж21 и Ивана Йорданова и Дияна Янева в групата на Ж20. Всички те завършиха успешно това трудно състезание, като Ивана Йорданова се нареди сред 20-те най-добри девойки.

Ориентиране

След елитните състезатели стартираха децата и юношите, които определиха най-добрите за Купа „Велинград“. От „Компас 1994“ призове спечелиха Мария Делчева, която е първа при момичетата до 14 г. и Никола Делчев – трети при момчетата до 12 г., както и Росица Гаргова – първа при жени над 40 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button