Хасково

Решено: Без такса „скоби“ в синята зона

Златко МарчевНеправилното паркиране в „синята зона“ вече няма да се наказва с глоба за премахване на поставените на автомобила скоби. Това реши на днешното си заседание Общински съвет – Хасково. Местните парламентаристи приеха докладна от представителна група „Всички за Хасково“ с председател Златко Марчев, с която прекроиха Наредбата за обществения ред при ползване на пътни превозни средства и осигуряване на безопасност на движението на територията на община Хасково. От нея отпаднаха текстовете, които позволяват на кмета на общината да определя таксите за освобождаване на автомобилите.

Предложението на Златко Марчев не бе подкрепено от Постоянната комисия по транспорт, тъй като в докладната не се предлагало алтернативно решение.

Ирена УзуноваОбщинският съветник от ГЕРБ Ирена Узунова контрира, че няма как да се предложи такава алтернатива, тъй като съветниците не разполагат с информация за това колко излиза поставянето на скобите, нямат данни и за това дали приходите от зоната са достатъчни, за да се самоиздържа. Според Ирена Узунова, събираните такси за скоби и паяк са абсолютно незаконни. „Нито една такса по закон не може да бъде определяна от кмета“, обобщи съветникът от ГЕРБ.

Ако аз съм един шофьор, няма да паркирам в „синя зона“, а на паркинг„, допълни Златко Марчев. „Причината е, че на паркингите никой няма да ми постави скоба“, допълни вносителят на предложението.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

10 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
М.Илиев
М.Илиев
26.11.2010 14:28 14:28

От прочетеното тук …. Не виждам къде е ДЕМОКРАЦИЯТА… Защо и има ли нужда от съветници в община Хасково ? След като има такъв вид самоуправство ( от страна на кмета) .Възможно ли е такова безхаберие и дезимформираност ? Защо КМЕТЪТ е този ,който лично и самостоятелно трябва да решава такива проблеми ? Защо данъците и таксите в град Хасково са сред едни от най-високите в България. Е ли това съобразено с приходите и възможностите на живущите ? Защо за неплатени нарушения таксите са 50 лв. (ОК) НО за всеки следващ месец, неплатената глоба се завишава със 100% ? Кметството БАНКА ЛИ Е ??? Защото такива лихви няма в никоя Световна БАНКА !!! Ако КМЕТЪТ мисли да продължава да решава тези проблеми САМ , РЕДНО Е да се разпуснат СЪВЕТНИЦИТЕ….

Анонимен
Анонимен
28.11.2010 23:27 23:27

а се научим да си плащаме за услугата „място за паркиране“ нямаше да има нужда нито от скоби, нито от паяци.

Анонимен
Анонимен
28.11.2010 23:25 23:25

Ако ние българите не бяхме станали като циганите, а се науч

Анонимен
Анонимен
27.11.2010 17:10 17:10

Забележете,как всички тези помияри миналата година гласуваха за синята зона,а сега преценили,че е несъстоятелна.Всички са били комунисти в миналото и действат по стахановски,без да мислят.Преди деведесета девиза им беше-пролетари от всички страни съединявайте се,а сега-помияри от всички страни нааквайте се

grajdanin
grajdanin
27.11.2010 12:14 12:14

Ne sa naqdohte na pari bokluci takiva!! Toq mar4ev stanal kato nqkvo ohraneno prasence! xaxax Zaradi takiva kato vas tazi darjava nqma da se opravi nikoga

coolèto
coolèto
27.11.2010 11:19 11:19

Явно новото мнозинство в ОбС, започва предизборната си кампания. Нека някой от тези дето е гласувал да обясни как сега ще се събират пари от синята зона? Само че сега те не усещат как си забиват сами ножа в гърба. ТОВА РЕШЕНИЕ Е ПРОМУТРЕНСКО и АНТИбайИВАНОВСКО, сиреч мутрите ще си спират в синята зона и няма да си плащат, а бай Иван ще бъде пак огъзен.

Много ми е интересно, всички тия дето ревът срещу паяците и синята зона, какво ще правят ако те са кметове на „осрания“ град.

А госпожа Рени Узунова да научи малко повече за правилата на синята зона и да не се изказва неподготвена за това къде е по-добре да се паркира, но най добре е да се замисли за самата себе си какво е свършила и как го е свършила.

Много е лесно да се плюе анонимно „българино“

PS. И аз съм „българин“

гост
гост
26.11.2010 22:43 22:43

И според мен „синята зона“ трябва да се премахне.Всеки ден водачите на МПС се чудят къде да паркират колите си,тъй като в „синя зона“ се превръщат все повече пространства пред блокове и къщи.

ivo
ivo
26.11.2010 17:54 17:54

Zlatko alkoholika

ГОСТ
ГОСТ
26.11.2010 16:27 16:27

ВРЕМЕ Е И СИНЯТА ЗОНА ДА СЕ ПРЕМАХНЕ ИЛИ ДА СЕ ПОСМАЛИ МАЛКО. ТО БИВА ЛАПАНИЦА БИВА АМА ВСЯКО НЕЩО СИ ИМА ГРАНИЦИ.ПЪК ОБЩИНАТА КАТО НЯМА ПАРИ ДА ГИ ПОСЪКРАТЯТ МАЛКО АМА НЕ ЧИСТАЧКАТА И ПОРТИЕРА АМИ ОТ ТИЯ С ГОЛЕМИТЕ ЗАПЛАТИ ДЕТО НИЩО НЕ ПРАВЯТ ПО ЦЯЛ ДЕН

Анонимен
Анонимен
29.11.2010 21:27 21:27

ТУНЕЕ,ТУНЕ!?ЖИВ КАПУТ СИ ТУНЕ С ТАЯ ФИЗИОНОМИЯ НА СВИНСКИ ЗАДНИК,ХИЧ НЕ МОЖ ДА ВПЕЧАТЛИШ РЕХАВАТА ПУБЛИКА,А И ОТБОРА ТИ С ГОЛЕМИЯ МИЛИОЦИОНЕРСКИ ТРЪС-СТЕФАН АТАНАСОВ ЗА ТРЕНЬОР ДЕТ СЕ УКРИВА ПО ИЗБОРИТЕ КАТ СРЪБСКИ КОМУНИСТ И ПОСЛЕ СЕ ВНЕДРЯВА КАТО ЕВРЕИН В АРАБСКА ГВАРДИЯ И НЕГО ГО ОТПИСВАМЕ.АМИ КОЙ ОСТАНА?ДА,ГРУПАТА НА РАКА,ЩУКАТА И ДУГАНЯ-ИМАМ ПРЕД ВИД-ДПС.НА ХОРА,КОИТО СА ИЗВЪРШИЛИ ОЩЕ ПРЕДИ 600 ГОДИНИ ПРЕДАТЕЛСТВО НА ТАКИВА ХИЧ НЕ РАЗЧИТАЙ.НЕЩАТА ПРИЯТЕЛЮ СИ ВЪРВЯТ УСПЕШНО КЪМ АВТОФЕЛАЦИО.

Back to top button