Хасково

През ноември започват да садят новите 100 тополи в Хасково

През ноември ще започне засаждането на новите тополи край реката в Хасково. Това обяви в отговор на питане на Haskovo.info кметът Станислав Дечев. Вече са поръчани 100 дръвчета, които са от италиански сорт, който няма да образува „пухчета“. Те ще бъдат взети от български разсадници край Пазарджик, уточни Дечев.

Голяма част от емблематичните за Хасково тополи край реката бяха премахнати, тъй като комисия прецени, че са опасни. Това се случи след няколко инцидента с паднали дървета, които се разминаха без пострадали хора.

В момента се извършва подновяване на тротоарите и там ще бъде отделено пространство за новите тополи, коментира Станислав Дечев. Той уточни, че разширяването на пътното платно на бул. „България“ край театъра с около 50 сантиметра не пречи тротоарът да продължи да се ползва пълноценно и да има достатъчно място и за новите дървета.

От предвидените за смяна водопроводи в града остава тепърва да бъдат подменени тръбите между напорна кула Юг и ул. „Панорама“. Поръчката за водопровода на ул. „Македония“ е оспорвана и се очаква решение на Върховния административен съд, допълни още Станислав Дечев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button