Хасково

Преврат в Общински съвет – Хасково, ГЕРБ прекрои комисиите

Групата на ГЕРБИстински преврат се случи по време на днешното заседание на Общински съвет – Хасково. По предложение на представителна група „ГЕРБ“ местните парламентаристи освободиха членовете на постоянните комисии, избраха ново ръководство и сформираха нови комисии.

Предложението си съветниците от ГЕРБ обосноваха са факта, че вече 3 години една трета от членовете на Общинския съвет са изолирани от работата и подготовката по вземане на решения от местния законодателен орган.

23-ма от местните парламентаристи одобриха новата структура и състав на комисиите, 6 гласуваха против, 7 – „въздържал се“

Така след вота вместо 10 постоянните комисии станаха 11. Някои от тях са нови, други са обединени, а при трети близките им функции са съвместени. 

Себахтин ИсмаилОбщинският съветник Албен Манджуков от коалиция „Хасково – настояще и бъдеще“ изрази съмнение доколко са демократични новоприетите комисии. Иван Иванов от коалиция „Гергьовден – Защита“ пък обясни отрицателния си вот с това, че според него на така гласуваните комисии ще им трябва много време да започнат да работят по същество, а до края на мандата остава едва 1 година. 

Днес е хубав ден за демокрацията. Три години имахме едно мнозинство, което го крепеше омразата към ДПС.„, заяви от трибуната Себахтин Исмаил. Той призова колегите си да забравят в оставащата година омразата и да започнат да работят за развитието на общината.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Кибик
Кибик
26.11.2010 14:45 14:45

А ти бе Манджуков , какви конфликти на интереси разкри за 3 години ?Нали си в тая комисия !Или когато главата ти е зарита в пясъка под краката на кмета със задника си не виждаш нищо !

М.Илиев
М.Илиев
26.11.2010 15:53 15:53

Имали са заседание Общинският Съвет… А кога тези съветници, който са избрани от гражданите и са част от това си общество, ще се поинтересуват и застъпят за интересите и на общината и съгражданите им ??? Макар Кмета тези неща да не го засягат, тъй като тази институция за него НЕ СЪЩЕСТВУВА , а гражданите са кравите в личният му обор… А те докато умните (общ. съвет.) се наумуват , Лудите се налудуват….. ,кой знае кмета ,какви данаци и налози е сътворил пак …. А може би е предоставил някому ,някое местенце от градският обор , То не ,че остана ама , кой да ти знае … Нали направи тези прекрасни камбани !!! Хасковлий бият по 2 пъти на 24ч. за това ,че ГРАДЪТ умира… СЪБУДЕТЕ СЕ !!!

АЗ, ГРАЖДАНИНЪТ
АЗ, ГРАЖДАНИНЪТ
26.11.2010 22:19 22:19

И ТАКА, ДА ОБОБЩИМ: ХРАНТУТНИЦИТЕ НА КМЕТА, ГЛАДНИЦИТЕ АЛЧНИ, ЗАРАДИ КОИТО ТОЙ ПРОКАРВАШЕ НЕПОПУЛЯРНИ, ЧЕ И НАПРАВО ОМРАЗНИ ЗА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ РЕШЕНИЯ ЗА ДА ЗАДОВОЛИ АЛЧНОСТТА ИМ, КАКВО НАПРАВИХА?….. ПОКАЗАХА МУ ЕДИН ГОЛЯМ СРЕДЕН ПРЪСТ И МУ КАЗАХА ДА СИ ГО ЗАВРЕ ОТЗАД. ЗА БЛАГОДАРНОСТ, ЧЕ ТОЙ ИМ ДАВАШЕ ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ НА ФИРМИТЕ ИМ…ЯВНО ГЛАДНИЦИТЕ ВИЖДАТ В ХАЙДУШКАТА ПАРТИЯ ГЕРБ РАКЕТА НОСИТЕЛ ЗА НОВА, МНООООГО ПО-ГОЛЯМА ЛАПАНИЦА ОТ ДОСЕГАШНАТА, И ЕДВА ЛИ ИМ ПУКА ЗА ПОСЛЕДИЦИТЕ ВЪРХУ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ…. АМА ТАКА МУ СЕ ПАДА НА КМЕТА, КАТО НЕ ПОСЛУША КОРЕКТНИТЕ ХОРА, А СИ ОТГЛЕЖДАШЕ АЛЧНИ ПОМИЯРИ В ДВОРА

Анонимен
Анонимен
29.11.2010 21:03 21:03

ЧУДО,АМА ЧУДО НЕВИДЯНО.ТИЯ ПОМИЯРИ ЛАНИ ВСИЧКИ БЕЗ МАЙОРОВ И ЛОЗЕВА ГЛАСУВАХА,КАТО ЕДИН,А СЕГА БИЛИ ПРОТИВ,КАТО РАЗБРАХА,ЧЕ И ТЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАТ,КАТО РЕДОВИ ГРАЖДАНИ.ВИЕ ДА НЕ СИ ПОСИСЛИХТЕ,ЧЕ СТЕ МИРОПОМАЗАНИ ОТ ПЛОВДИВСКИЯ МИТРОПОЛИТ НИКОЛАЙ?ИЛИ ПО-СКОРО СТЕ РЕШИЛИ,ЧЕ НАРОДА Е ЗАБРАВИЛ,КОЙ ГО ГЛАСУВА ТОВА И ВИЕ ЩЕ ИЗПЪКНЕТЕ ЗА ИЗБОРИТЕ,КАТО ЗАДНИТЕ ЧАСТИ НА НЕРЕЗА.НЯМА НАЧИН ДА СИ СКРИЕТЕ ПОДЛИТЕ ПОСТЪПЧИЦИ,ПЪК И ХАСКОВЛИИ И ТЕ СТАНАХА ВЕЧЕ ВСЕ ПО-ЗЛОПАМЕТНИ.

Back to top button