Регион

Разбиха престъпна група за разпространение фалшива валута

Снимка МВР36 банкноти от по 1 000 швейцарски франка са иззели полицаи от къща в Димитровград. При операцията са претърсили 3 адреса по досъдебно производство на управлението в Казанлък, уточняват от областната дирекция на МВР в Хасково.

Банкнотите, част от които с дублиращи серийни номера, са открити в къща на улица „Васил Левски“, собственост на 43-годишен мъж. Открита е и неистинска банкнота с номинал 100 евро, ксерокопие на страница с лични данни от паспорт на 29-годишна жена, непопълнени талон и стикер за застраховка „Гражданска отговорност“, ксерокопие на лична карта на 30-годишен мъж, извлечение на кредитна карта, свидетелство за професионална квалификация и диплома са средно образование.

При претърсването в кухина на стената е открито пликче с бяло прахообразно вещество с тегло 1 грам. Тестване с полеви наркотест е посочило, че вида на дрогата е амфетамин.
В апартамент на улица „Христо Данов“, собственост на 27-годишен димитровградчанин, е открита и иззета банкнота с номинал 50 евро. В третото жилище, където е извършена проверката, не са открити забранени за притежание вещи.

При вчерашната операция, която е стартирала от Казанлък, е разбита престъпна група за разпространяване на фалшива валута. Всичко започнало когато 27-годишна димитровградчанка се опитала да обмени фалшива банкнота от 1000 швейцарски франка в банков клон в града. Тя се  легитимирала пред банковите служители с фалшива лична карта, издадена с имена и данни на несъществуваща жена. Освен димитровградчанката са задържани още трима.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button