Хасково

Съветници в диалог с митрополит Николай за църковните имоти в Хасково

Сесията на ОС Хасково5-членна временна комисия с председател Сена Радева да осъществи диалог между Общински съвет – Хасково и Пловдивската Света Митрополия относно религиозните имоти на територията на общината, решиха на днешната сесия съветниците. В комисията влизат още Таня Стойнова, Стефан Атанасов, Тихомир Калинов и Златко Марчев.

„ГЕРБ искат да се разходят до Пловдив и всички да ги разберат„, заключи съветникът Георги Майоров. По думите му ако Пловдивската Света Митрополия е искала да си вземе имотите досега е щяла да го направи. Тя обаче няма интерес, тъй като ще трябва да плаща данъци и такси на общината.

„Г-н Майоров явно не е сънувал, че Общински съвет е органът, който има право да се разпорежда с имоти общинска собственост“, контрира съветникът Ирена Узунова. Тя успокои Майоров, че ако тази комисия постигне целта си Община Хасково ще има приходи от данъци и такси.

Веднага след полемиката местните парламентаристи подкрепиха искането на Представителна група „Всички за Хасково“ заседанията на Общинския съвет да могат се излъчват пряко. Вносителят на докладната Златко Марчев обясни, че така гражданите ще могат да контролират своите избраници.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
26.11.2010 21:07 21:07

През последните двадесет години политиците ни се занимават само с евтин популизъм,това представлява и създадената временна комисия на партия гроб.Те много добре са на ясно,че синода не желае да си вземе имотите и че тази комисия се прави за пияр,но и за да поискат командировъчни за да се разходят и понапазаруват до Пловдив. Пък нека глупавите избиратели си фантазират,че правят нещо.Когато Майоров тичаше по София и лобираше за общински проекти по Европейските посолства,на никой хабер не му стана.Нито е правил комисии нито е молил някой за командировъчни,нито пък се е хвалил по медиите.Не се е отказал,също и от проектите си за построяване на две фабрики за лека промишленост и за създаване на постоянни работни места на кадрите завършили професионална гимназия по лека промишленост,,Кица и Стойчо Марчеви.Правилно е казал Христос,че не по приказките,а по делата ще ги разпознаете…..

АЗ, ГРАЖДАНИНЪТ
АЗ, ГРАЖДАНИНЪТ
26.11.2010 22:27 22:27

ГОСПОДА, НЯМА МЯСТО ЗА СРАВНЕНИЕ МЕЖДУ ПАТРИОТА МАЙОРОВ И ГЕРБАДЖИЙСКИТЕ АЛЧНИ ПОМИЯРЧЕТА

НАБЛЮДАТЕЛ
НАБЛЮДАТЕЛ
29.11.2010 20:50 20:50

КВО ДА ПРАИШ,АМАН ДВАДЕСЕТ ЦЕЛИ ГОДИНИ СЛЕД КОМУНИЗМА,ПАК КОМСОМОЛЦИ С ИЗТЕКЪЛ СРОК НА ГОДНОСТ,АБЕ НАПРАВО СА СИ МРЪСНИ КОМУНИСТИ.ТО ДУШИЦАТА БЕДНА КОМУНИСТИЧЕСКА ОТ ДЕТСКАТА ГРАДИНА ОЩЕ Е ВЪЗПИТАВАНА В МРЪСОТИИ,ПРЕДАТЕЛСТВА,УЙДУРМИ,ПОМИЯРСТВАНЕ,ДОНОСНИЧЕНЕ И НАЙ-ВЕЧЕ НА ОБРЪЩАНЕ ПОСОКИТЕ НА ВЯТЪРА.ПЪК И ГИ ВЪЗПИТАВАХА ОЩЕ,ЧЕ ТЕ СА РОДЕНИ ДА УПРАВЛЯВАТ,ЩОТО ОСТАНАЛИТЕ СА ПРОЛЕТАРИЯТ.ДА ПОСОЧИМ НЯКОЛКО ПРИМЕРИ:ДРУГАРЯ-ЗЛАТКО МАРЧЕВ-ПОТОМЪК НА ОПИТЕН БАЩА КОМУНИСТ,ОСТАВИЛ МУ ОГРАБЕНАТА В НАСЛЕДСТВО ДЪРЖАВНА СТРОИТЕЛНА ФИРМА.САМО,ЧЕ МОМЧЕТО НЯМА КАПИТАЛИСТИЧЕСКО ПРЕДПРИЕМАЧЕСКО ВЪЗПИТАНИЕ,А Е НАУЧЕНО САМО ДА ИЗПЪЛНЯВА ДЪРЖАВНИ ПОРЪЧКИ И СЕГА ДЪРЖАВАТА КАТО ЗАЦИКЛИ И ТОЙ ГОРКИЯ КАПИТАЛОКОМУНИСТ СЕ ИЗПРИЩИ.ДРУГАРЮ МАРЧЕВ!!!ИДИ И ИЗКАРАЙ ЕДИН ЗАПАДЕН КРЪЖОК И СЕ НАУЧИ НА ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО И СОБСТВЕН БИЗНЕС,ДЕМЕК ЗАБРАВИ СИ ЗА ВИНАГИ ДРУГАРСКИТЕ ВРЪЗКАРСКИ ИСТОРИИ,ТА ДА ВИДИШ,КАК ДРУГИТЕ ОЦЕЛЯВАМЕ ПОСЛЕДНИТЕ ДВАДЕСЕТ ГОДИНИ,А И ПРЕДИ ТЯХ???ПРОИЗВЕЖДАЙ ДРУГАРЮ И ПРОДАВАЙ НА ТАКИВА ЦЕНИ,ЧЕ И НАРОДА ДА Е ДОВОЛЕН И ФИРМАТА ДА ТИ РАБОТИ!!!НЕДЕЙ СТРОЯ ПО СТАХАНОВСКИ И СЕГА КМЕТА И СВЕТЪ ДА ТИ Е ВИНОВЕН,ЧЕ НЯМА ПАРИ В ОБРЪЩЕНИЕ.ТОЧНО С ТЕЗИ ДРУГАРИ С КОИТО СЕ ЗАИГРАВАШ,ТОЧНО ТЕ ПЪК СЕ ЗАИГРАВАТ С ВИНОВНИТЕ ЗА НАШЕТО ИКОНОМИЧЕСКО ТЕГЛО.ТАКА,ЧЕ ФАЙДА ЙОК,КАКТО КАЗВАТ ПАЧИТЕ.ПРЕДАТЕЛИТЕ НИКОЙ НЕ ГИ ОБИЧА,ТЯХ ПО ВРЕМЕ НА ВОЙНА ГИ РАЗСТРЕЛВАТ ОНЕЗИ,ЗА КОИТО Е ЛОБИРАЛ…………..

7

7ДРУГАРЯ ЗЛАТКО МАРЧЕВ-

Back to top button