Спорт

Григор на полуфинал след трета победа в Хелзинки

Григор ДимитровХасковлията Григор Димитров продължава да жъне успехи на чалънджъра в Хелзинки с награден фонд 106 500 евро. Голямата ни надежда за пробив в световния тенис се класира днес за полуфиналите на турнира във финландската столица след великолепна победа със 7:6/5/, 3:6, 6:1 над Юлиан Райстер. Така Григор си върна на германеца за загубата в Базел преди две години.

Със спечелените днес 45 точки за световната ранглиста хасковският талант ще дръпне приблизително до 105-то място в класацията на АТР и почти сигурно ще попадне в основната схема на Откритото първенство на Австралия през януари.

Нова победа в Хелзинки ще осъществи още една от близките цели на най-добрия ни тенисист при мъжете – влизане в топ 100. За да стане това, Григор трябва да отстрани друг бивш № 1 при юношите – литовеца Ричард Беранкис, който също е сред най-обещаващите таланти в световния тенис. Съперникът на Григор е на 20 години и в момента е 119-ти в ранглистата. Най-доброто класиране на родения във Вилнюс тенисист е 106-то място през септември.

Мачът, който ще определи единия от финалистите във Хелзинки, ще се играе утре.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button