Хасково

КАТ предлага лява секция на светофара или кръгови на опасни кръстовища в Хасково

От пътната полиция в Хасково са изпратили становище до общината на няколко натоварени кръстовища в града да бъдат реорганизирани светофарите като се добави секция за завиващите на ляво или да бъдат изградени кръгови кръстовища, обяви на брифинг началникът на сектора Димо Чобанов.

Димо Чобанов
Димо Чобанов

Сред рисковите кръстовища е и това на бул. „Раковски“ с ул. „Дунав“, където днес стана поредната катастрофа с пострадало дете. Там инцидентите са доста чести, а произшествията са отнемали и живот. Останалите предложени за реорганизация кръстовища са това до бившата цигарена фабрика и до автогарата.

Най-безопасно е кръговото кръстовище и това е нашето основно предложение за тези места, коментира Чобанов. Той посочи, че и лява секция на светофарите би била достатъчна, за да предотврати част от катастрофите, а и ще спомогне за изтеглянето на трафика в натоварените часове.

Междувременно пътните полицаи в цялата страна са започнали специализирана полицейска операция заради ръста на катастрофите. До 11 октомври всички полицаи с всички камери ще бъдат по натоварените кръстовища и в Хасково, както и на натоварени улици покрай пазари, детски градини и училища.

Статистиката от началото на годината досега сочи, че в Хасковска област са станали 193 тежки пътни инцидента, при които са ранени 241 и са загинали 20 души. В сравнение с миналата година броят на катастрофите и ранените е по-малък, но броят на загиналите е със 7 повече, допълни Чобанов.

Дете пострада при катастрофа в Хасково, велосипедистка се удари в кола в Любимец

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
все тая
все тая
06.10.2021 16:55 16:55

Да говорим ли, че до цигарената няма светофар за тези, които завиват, или ще се правите на чукнати още? (Както на всяко кръстовище има освен това, което е над лентата и срещу колата)

Първо си включете светофарите!
Първо си включете светофарите!
06.10.2021 21:25 21:25

Как няма да стават катастрофи като светофарите се изключват още преди да се стъмни. Този на цигарената след 9 не работи.

Бай Тошо
Бай Тошо
06.10.2021 23:22 23:22

Ей тия малоумници най после откриха топлата вода,отдавна трябваше да се направи това нещо.Браво.

Жител
Жител
06.10.2021 23:32 23:32

И на зеленчукови пазар също има нужда. Там стават постоянно тапи

Back to top button