Хасково

Предлагат да отпадне лицензирането на фирмите, изкупуващи тютюн

Тютюн, илюстрацияДа отпадне лицензирането на фирмите, изкупуващи тютюна предвиждат промени в закона за тютюна и тютюневите изделия. Вносител на предложението е хасковският депутат от ГЕРБ Иван Петров.

Чрез промените пазарът на тютюн ще се либерализира и така се очаква покачване на изкупната цена поне 3 пъти, съобщиха от пресцентъра на партията. Например в Гърция, където пазарът е свободен, цената на килограм тютюн достига 4,75 евро.

Сега в България тютюн се изкупува от 27 фирми, които определят цената заедно с фонд „Тютюн“.

Предложенията идват в отговор на протестите на тютюнопроизводителите, които настояват държавата да изпълни обещанието на земеделския министър Мирослав Найденов да бъдат дадени 70 милиона евро за национални доплащания тази година.

Утре тютюнопроизводители от Хасковско ще се срещнат с областния управител Румен Данев и народни представители от управляващата партия, за да се търси решение на проблемите в сектора.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
vcgfg
vcgfg
28.11.2010 19:28 19:28

daite na horata para za tyotyona tezi hora rabotya 10 meseca bez pochivka napravetego kakto tyabva tovo jalko za teze hora prostachi

Back to top button