Регион

Д-р Димитър Ермов получи званието Почетен гражданин на Свиленград

Управителят на свиленградската болница д-р Димитър Ермов получи снощи знака „Почетен гражданин на Свиленград“ от кмета Анастас Карчев на церемония за празника на града, съобщават от общината.

Званието му се връчва за изключителен принос за издигане авторитета на града и общината в сферата на здравеопазването. Инициатори на предложението за удостояването на хирурга с най-високото отличие на общината бяха група граждани – представители на бизнеса, журналисти, историци, културни дейци, общественици и други.

Цялата си дългогодишна кариера и професионален път д-р Ермов е посветил на Свиленград и неговите жители. Благодарение на него МБАЛ – Свиленград е една от най-успешно функциониращите общински болници в България, финансово обезпечена и независима.

В МБАЛ – Свиленград бе създадено ковид отделение, в което има 62 легла, 20 от които интензивни. Свиленградската болница е на второ място по капацитет в областта след МБАЛ- Хасково. Броят на пациентите с COVID – 19, преминали през лечебното заведение от началото на пандемията до сега, е 954. Болницата разполага с медици, всички необходими лекарства и кислородни апарати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button