Регион

Д-р Димитър Ермов получи званието Почетен гражданин на Свиленград

Управителят на свиленградската болница д-р Димитър Ермов получи снощи знака „Почетен гражданин на Свиленград“ от кмета Анастас Карчев на церемония за празника на града, съобщават от общината.

Званието му се връчва за изключителен принос за издигане авторитета на града и общината в сферата на здравеопазването. Инициатори на предложението за удостояването на хирурга с най-високото отличие на общината бяха група граждани – представители на бизнеса, журналисти, историци, културни дейци, общественици и други.

Цялата си дългогодишна кариера и професионален път д-р Ермов е посветил на Свиленград и неговите жители. Благодарение на него МБАЛ – Свиленград е една от най-успешно функциониращите общински болници в България, финансово обезпечена и независима.

В МБАЛ – Свиленград бе създадено ковид отделение, в което има 62 легла, 20 от които интензивни. Свиленградската болница е на второ място по капацитет в областта след МБАЛ- Хасково. Броят на пациентите с COVID – 19, преминали през лечебното заведение от началото на пандемията до сега, е 954. Болницата разполага с медици, всички необходими лекарства и кислородни апарати.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button