Хасково

Официално Божидар Желязков пое ВиК – Хасково

Инж. Божидар Желязков е назначен за управител на ВиК – Хасково, съобщават от водното дружество.

Той е встъпил в длъжност вчера на мястото на Борис Бусаров, който беше управител от 7 септември. Главен инженер остава Лозко Лозев, а главен счетоводител – Снежана Маркова. Досега Божидар Желязков беше началник на район села във ВиК.

Haskovo.info припомня, че за предстоящата поредна рокада във ВиК – Хасково стана ясно в началото на седмицата, като се изчакваше вписването на новия управител в Търговския регистър.

По-късно от ВиК Холдинга съобщиха, че с цел по-бърза оптимизация на работата на ВиК-Хасково операторът ще се управлява от човек, който познава добрите практики и натрупаните проблеми във ВиК дружеството отвътре.

Божидар Желязков е строителен инженер, завършил през 2011 г. Университета по архитектура, строителство и геодезия със специалност „Водоснабдяване и канализация“. През 2014 г. се е дипломирал в Института по следдипломна квалификация на УНСС с профил „Икономика и организация на ВиК сектора“. Той е и магистър по икономика от УНСС.

Новият управител на ВиК-Хасково започва трудовия си стаж във ВиК – Димитровград. От септември 2011 г. до август 2013 г. е бил технически ръководител в дружеството, а от август 2013 г. до януари 2015 г. – главен инженер на същия воден оператор. От февруари 2015 г. до сега Божидар Желязков работи като ръководител на звеното, отговарящо за селата, във ВиК – Хасково.

С назначаването на човек от дружеството начело на ВиК-Хасково, ръководството на Холдинга разчита Желязков да разработи и представи в спешен порядък концепция с визия за развитие на ВиК оператора, мерки за подобряване на предоставяната ВиК услуга на гражданите, както и да продължи политиката за финансова дисциплина и прозрачност при работата на ВиК – Хасково, допълват от Холдинга.

6 коментара

  1. Ало Вик-то имам проблем,вкъщи по вашите тръби тече вода.Мисля че за тези цени на водата,която не става за пиене,най-малко трябва да тече Heineken.

  2. Новият управител да се погрижи първо за”ЦЕНАТА”на водата в Хасково! Защото ние сме с най-скъпата и в същото време най-мръсна вода?!Това е нереална цена за кубик вода г-н Желязков!

  3. Това е добро начало, да се постави образован човек, запознат как работи системата и с опит. Успех!

  4. 1/4 от селата лятото бяха на дамаджани и бидони стягайте се специлиста дойде, мама галя ша ва опрай сичките

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button