Хасково

Общинският съвет даде зелена светлина за придобиването на 100-те декара от военните в Хасково

Хасковският общински съвет потвърди решението от 2016 г. за започване на процедура за безвъзмездно придобиване на близо 100 декара от Министерството на отбраната. Това стана с 37 гласа „за“.

Както Haskovo.info писа, става въпрос за 5 имота между улиците „Ком“, „Дунав“, „Елешница“ и булевард „Васил Левски“. В кметството в края на септември е получено писмо от военното ведомство с намерение имотите да бъдат прехвърлени за стопанисване на общината. Кметът Станислав Дечев изрази надеждата си те да бъдат придобити скоро, общината да инвестира в тях и да ги промени. Сега те са руини, като преди години падна ограда и уби минувач. Дечев каза, че мотивите в искането си остават, като по неговите думи теренът е прекрасно място за изграждането на автогара, младежки център, спортен комплекс и парк.

Съветникът от БСП Коста Стоев поздрави служебното правителство за жеста да подари активи за 10 млн. евро на община в Хасково, което по негови спомени не е правено скоро.

Кметът призова да се изчака с благодарностите, защото не било ясно дали служебното правителство ще успее, тъй като трябва да има съгласие на областния управител, всички министри и решение на Министерски съвет. Той припомни, че досега Министерството на отбраната е предоставяло големи военни имоти като бившето летище Узунджово и този зад ДНА, където сега се изгражда парк.

Цвети Лалов от ГЕРБ пък благодари иронично на служебното правителство и каза, че 50 дни няма компенсации за 15 човека, наети в затворена заради пандемията дискотека в Хасково.

Георги Пеев от Групата „За Хасково“ каза, че в исторически план тези имоти са били собственост на общината и допълни, че няма да е лошо министрите на отбраната, които ги връщат на града, да бъдат удостоени с почетния знак на Хасково.

С друга докладна по постъпило заявление от фирма „Ата-строй“, собственик на сградите на бившия ресторант „Дивото козле“ в парк „Кенана“, ведно с отстъпено право на строеж, да закупи имота, общинският съвет прие с 31 гласа „за“ и 4 „против“ да се преобразува имотът от публична общинска в частна общинска собственост.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гражданин
Гражданин
11.10.2021 16:45 16:45

Този път какво ще е? Цигански парк, още някоя чуждестранна верига или нова кооперация? Както е тръгнало, след години и да трябва да възродим армията, няма да има къде.

Back to top button