Любопитно

Хасковска гимназия посрещна гости от Германия и Чехия по екопроект

Хасковската Професионална гимназия по транспорт и аграрни технологии „Н. Й. Вапцаров“ работи по екологичен проект, свързан с възобновяемите енергийни източници – биогаз, слънчева енергия, аквапоника, електрически превозни средства, водород и др.

Училището си партнира с професионални гимназии от Кайзерслаутерн – Германия и Нимбурк – Чехия. Техни представители вече гостуваха в Хасково и планираха предстоящи прояви, похвалиха се от училището домакин.

Гимназия

По време на престоя си в Хасково чешките и германски гости разгледаха кабинетите и техническото оборудване по автотранспортна техника, инсталацията по аквапоника и зеленчуковата градина на ПГТАТ.

През март 2022 г. 10 ученици от ПГТАТ ще посетят гимназията в Германия, а през есента – в Чехия. В края на април следващата година ПГТАТ ще бъде домакин на чешките и германските ученици.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button