Любопитно

Преиздадоха книга за певицата Недялка Керанова

Излезе от печат второ издание на книгата-песнопойка за живота и творчеството на неповторимата Недялка Керанова (1941-1996), певицата на Тракийската фолклорна област. Автор е радиоводещият Николай Чапански.

„От едно гърло, два гласа“ бе издадена през 2016 г. и се изчерпа веднага. В сегашното издание, посветено на 80 г. от рождението й, са включени спомени на известни певци, сред които и Тодор Кожухаров. Поместени са и публикации на Атанас Стоев от „Канарите“, Никола Илиев от Конушенския оркестър, Иво Папазов – Ибряма.

В книгата са включени и разкази на дъщерите на именитата певица, на родственици от родното й село Татарево. Най-хубавото нещо в живота на Недялка са песните, които е изпяла, казват те.

Недялка Керанова е родена в семейството на цигуларя Тодор Керанов. Първото си отличие получава на 13 години на фестивал на художествената самодейност в Хасково и оттам започва пътят й към музикалната сцена. Успява да запише и издаде три дългосвирещи плочи с рекорден тираж, като първата излиза в края на 70-те години на миналия век, а следващите са през 1986 и 1987 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button