Регион

Родители от Димитровград: Второкласник тормози и бие децата ни

Родители на второкласници от Основно училище „Алеко Константинов“ в Димитровград втора година се опитват да се справят с проблем с тормоз над децата им в училище. Днес те алармираха медиите, след като преди това са подавали жалби до училищното ръководство, полицията и Социално подпомагане.

Всичко започнало малко след началото на миналата учебна година, когато децата тръгнали в първи клас. През октомври семейство Тенчеви установили, че едно от децата им е било бито в училище. Те разбрали това дни след случката, тъй като детето го било срам да си признае. Оказало се, че насилникът е негов съученик. Родителите подали жалба. Ръковдството на училището разговаряло със семейството на другото дете и били назначени срещи с психолог, а то било спряно от занималня.

Бой
Родителите на битите деца

Нещата леко се успокоили, но родителите отдават това и на онлайн обучението и липсата на комуникация между децата. Все пак имало още няколко случая на тормоз над децата. А всичко започнало отначало през тази учебна година, разказаха родителите.

Преди дни друго дете се прибрало вкъщи с белези от бой. То било душено и удряно в тоалетната на училището от същия съученик. Освен до образователните власти родителите подали жалби и до полицията, и до Социално подпомагане. Те настояват за мерки, които да решат проблема.

Бой

Директорката Дорина Желязкова и педагогическият съветник Димитър Димитров

Директорката на училището Дорина Желязкова обясни, че всичко, което е нужно е направено. Разговаряно е с родителите, има и срещи с психолог. Винаги има такива по-буйни деца, но с времето проблемите се решават, посочи тя. В същото време законът не позволява дисциплинарни мерки като преместването на детето в друго училище. Според педагогическия съветник в училището Димитър Димитров соченото за насилник дете не проявява агресия. То обяснило, че прави всичко под формата на игра.

Потърпевшите родители не искат детето да бъде изключено или местено, а собствените им деца да не ходят със страх на училище, затова и се надяват, че работата с психолози ще дадат резултат.

Бой

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

15 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
иван
иван
11.10.2021 11:23 11:23

нищо повече неможело да се направи – при системно незачитане на правилата, побои над съученици …. да изчакаме да осакати или убие някой. Втора година вземат мерки и проблема продължава?!?! Мислите ли, че дават ефект ? Педагогическия съветник смята, че това е на игра, а не агресия … освен да го остави да си играе ритайки главата на някое дете вместо топка … като смятат че е „игра“ да заведе неговото дете да го ритат, скачат и ползват главата за боксова круша! Докато педагогическия съветник смята системното насилие за „форма на игра“ и директорката е изчакала повече от година за официална забележка за да се решат с времето проблемите (явно е очаквала децата да свикнат да бъдат бити в училище) …. нещата няма как да се променят!

Гражданка
Гражданка
11.10.2021 13:04 13:04
Отговор до  иван

Абсолютно съм съгласна с Вас. Изказванията на директора и педагогическия съветник са възмутителни.

Елена
Елена
11.10.2021 13:26 13:26

Компетентността на този педагогически съветник е нулева. Откога душене, удряне, ритници са форма на игра? Директорката трябва да го уволни веднага, ама то като ги виждаме колко тъпо гледат и двамата…..освен родителите да почнат с тях да си „играят“

Хах
Хах
11.10.2021 14:02 14:02

Затова е пълно с педал*ета , едно време всико се решаваше между момчетата,а сега майки,татковци,лели,стринки

Бах
Бах
11.10.2021 14:42 14:42
Отговор до  Хах

като ти чета тъпия пост или си майката, или си таткото, а може би лелята или стринката на този.
То за това е такова детето. Голям срам за родителите.
Незабавно уволнение за тези двамата – директорката и психолога!!! Потресен съм.
Добре, че тоя не е в класа на внука ми, че моето търпение не е година и половина, а минута и половина.

az
az
11.10.2021 14:43 14:43

Не знам какво е виновна директорката ?Г-жа Желязкова ми е преподавала,а ми беше и класен!!Обикнах математиката изцяло заради нея,за мен е голям професионалист!

Алекс
Алекс
15.10.2021 12:06 12:06
Отговор до  az

Директор е едно, а даскал по математика друго! Да си Даскалова!

Анонимен
Анонимен
11.10.2021 14:56 14:56

Преди няколко години дъщеря ми имаше подобен проблем в същото училище.директорката не прави нищо ако не се намесят родителите

Тодор
Тодор
11.10.2021 15:23 15:23

Годините минават, лошите случки се повтарят. Когато бях ученик в началото на прехода имаше тъпанари от по-горните класове, които караха по-скромните ученици да им събират фасове. Искаха им парите, гониха ги! Ритаха ги! Родители се уплакваха и накрая нищо. Така е сега, така ще е в бъдеще! Бъди перде и продължавай напред.

иван
иван
11.10.2021 16:19 16:19
Отговор до  Тодор

… хайде като се прибере в къщи детето ти което си пратил на училище за да учи , наритано, душено, удряно в главата и това се слува системно за втора година и с други деца – ти бъди перде и продължавай! Ако всички са като Тодор и бъдещето ще е такова … Утре ако всички спрат децата си от училище – родителя е ДЛЪЖЕН по закон да осигурен здравословна и безопасна среда в която да отглежда детето си, ако в училището не му я осигурява , то е задължение (а не право) да не го пусне на училище, докато не се осигури подходяща среда.
Аз съм много озадачен, защо след като стане подобен инцидент родителите трябва да ходят да подават жалби и търсят решение … училището и учителите (на тях сме поверили децата си) са длъжни при подобен инциден (при това рецидив) да потърси съдействие и сигнализират на отговорните институции – лекар, полиция, агенция за закрила на детето, инспекторат и родителите.

Алекс
Алекс
15.10.2021 12:08 12:08
Отговор до  Тодор

Трябваше да се Оплачат! От ууууплакване няма полза!

Тя е човека
Тя е човека
11.10.2021 17:57 17:57

Павлитова от инспектората ще ви реши проблема

кольо
кольо
12.10.2021 16:35 16:35
Отговор до  Тя е човека

павлитова сега трепери да се яви пак на конкурс но и този път ще се издъни има друг вече сложен

Боби
Боби
11.10.2021 18:10 18:10

Подайте целият клас молба за освобождаване на децата Ви от това училище и да видите колко бързо ще реагират педагозите

Я.Я.
Я.Я.
14.10.2021 12:37 12:37

Едно време другарят Николов така добре съветваше педагогически, че още ме наболява вратът… ама пак си имаше гамени де.

Back to top button