Регион

Бойни стрелби в учението „Мирен страж“ на полигона „Корен“

Продължава подготовката за сертификацията на втори механизиран батальон от 61-а Стрямска механизирана бригада, съобщават от Министерството на отбраната.

От 4 до 10 октомври на учебен полигон „Корен“ край Хасково се проведоха тактически учения с бойни стрелби на формирования от състава на 1-ви, 2-ри, 3-и механизиран батальон и самоходен артилерийски дивизион от 61-а Стрямска механизирана бригада. Те бяха под ръководството на командирите на батальони и дивизион, с което завърши етапът на подготовка на ниво рота/батарея.

Военни

Отработените задачи бяха свързани с развръщане на маневрените формирования и формированията за бойна поддръжка, организиране на бойните действия и взаимодействието с местността, управление на подчинените формирования при водене на отбранителни и настъпателни бойни действия. Действията на маневрените формирования бяха поддържани от самоходните минохвъргачни батареи и смесените противотанкови взводове на съответните батальони.

Военни

От 13 до 15 октомври предстои провеждането на тактическо учение „Мирен страж 21“ за сертифициране на втори механизиран батальон като формирование от състава на пехотна бригада тежък тип.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button