Хасково

Още 20 дни скоби в Синята зона, вече по 10 лева

Заповедта на кметаСчитано от утре демонтажа на скобите в Синята зона в Хасково ще струва на нарушителите по 10 лева. Таксата е определена със заповед на кмета Георги Иванов от днес.

Въпреки че общинският съвет гласува отмяна на текстовете от наредбата, според които кметът определя тази такса, те все още са валидни. Това е така, защото решението влиза в сила след изтичането на 14-дневния срок, в който областният управител може да го обжалва. Преди това има още 7 дни, в които решенията от сесията да стигнат до областна администрация. Реално това означава, че решението ще влезе в сила и скобите ще отпаднат най-вероятно от 17 декември.

След това обаче наказания за неплащащите в Синята зона отново може да има. Те вече ще са по друга наредба и ще представляват фиш за неправилно паркиране. Неговата стойност е 50 лева.

Новите стикериСлед отменените в петък текстове наредбата за Синята зона не може да остане в този си вид и вероятно още на следващата сесия на 17 декември ще има нови промени. Причината е, че след измененията остана текст, според който могат да се използват „други технически средства“ срещу нарушителите, но няма как да се определи цена за демонтирането им.

Междувременно вече се продават стикери за Синята зона за следващата година.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
30.11.2010 19:24 19:24

Този кмет няма ли да влиза в затвора най-после?

Анонимен
Анонимен
01.12.2010 9:10 9:10

решетки
решетки
решетки

Back to top button