Регион

Решиха бежанците от центъра в Харманли да се прибират час и половина по-рано

С час и половина по-рано да се прибират бежанците от центъра в Харманли е решено на среща между ръководството на центъра, представители на РЗИ и областната администрация в Хасково. Така вечерният час в РПЦ се променя от 22 на 20:30 часа.

Срещата е инициирана от заместник-областния управител на Хасково Виолета Желева и главния секретар Стефан Танев по повод зачестилите сигнали за неспазване на противоепидемичните мерки от страна на бежанците, уточняват в прессъобщение от областната администрация в Хасково.

Областният кризисен щаб за борба с Ковид-19 решил да уведоми ДАБ и Министерството на здравеопазването относно мерки, които трябва да бъдат предприети в бежанския лагер в условията на противоепидемичната обстановка и повишаването на заболеваемостта. На последното заседание на щаба притеснения изразила и кметицата на Харманли Мария Киркова.

От настанените в момента в центъра 1 040 души 983 са сирийци. През август повечето обитатели са били от Афганистан. Това е съобщил на срещата директорът на РПЦ Славчо Янев. Той е уверил, че в лагера има достатъчно предпазни средства и дезинфектанти. От РЗИ-Хасково са осигурили и тестове и посещават центъра веднъж седмично.

3 коментара

  1. Трябва да са заключени в лагера 24 ч. И да знаят това и те, и пристигащите! И никакви телефони и интернет!!! Само свинско! Ето така с „мека“ сила може да се спрат!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button