Хасково

Хасковски ученици знаят за СПИН-а и умело слагат презервативи

Слагане на презервативКакво включва безопасният секс, какво е СПИН, как да разберем, че сме заразени, на какво е символ червената лентичка – това са само част от въпросите, на които отговаряха в Младежки център възпитаниците на ПМГ – Хасково и ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“. 

Състезанието, което се организира от Регионалната инспекция по опазване на общественото здраве, бе посветено на Световния ден за борба срещу СПИН. Победител се оказа отбора на математиците.

Победителите от ПМГ

Победителите

Освен отборите на двете елитни хасковски гимназии във викторината бе включена публиката. За всеки верен отговор знаещите получаваха по един банан и презерватив. С тях те демонстрираха как се поставя кондом, допълвайки презентацията със знания за безопасния секс, който предпазва не само от нежелана бременност, но и от бича на ХХ век – СПИН.

Етюд „Самоубийство“ изиграха възпитаниците на театралната школа към Младежки център – Хасково, а танцьорите от „Тангра“ поздравиха всички ученици с танц. Така макар и с много смях и веселие инспекторите от РИОКОЗ – Хасково успяха да накарат учениците да се замислят сериозно над проблема.

Публиката

Публиката

Журо

Журито

Етюд Самоубийство Тангра

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button