Регион

Търсят фирма за демонтирането на 2 033 печки на твърдо гориво в Димитровград

Обществена поръчка за демонтаж от жилищни имоти и предаване за рециклиране на 2 033 печки на дърва и въглища обявиха от община Димитровград.

Става въпрос за 1 558 печки на дърва и въглища със средно тегло 22 кг., 116 камини на дърва и въглища – също топловъздушни, тежащи 71 кг., 213 камини с водна риза от 95 кг., 69 готварски печки от 93 кг. и 77 котли на дърва и въглища със средно тегло 191 кг. Прогнозната стойност на поръчката е 44 418 лв. без ДДС. Офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 26 октомври.

Haskovo.info припомня, че община Димитровград работи по проект за подобряване качеството на атмосферния въздух чрез подмяна на отоплителните устройства на твърдо гориво с други алтернативни форми на отопление. В края на миналия месец от кметството прекратиха обществената поръчка за доставка и монтаж на 2 815 инвенторни климатици за битово отопление на стойност 3.2 млн. лв. без ДДС. Причината е, че получените 6 оферти не отговаряли на условията. Предстои обяването на нова обществена поръчка. Климатиците ще са за одобрените след обследване домакинства, заявили подмяна на топлинните уреди и инсталации на дърва и въглища с екологосъобразни.

3 коментара

  1. ТЕЦ-ът и Неохим замърсяват димитровградския въздух! Не отклонявайте вниманието!! Печките на дърва замърсявали, хаха!! А и далавера .2300 климатика, чудесна комисионна!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button