Хасково

Хасковски златари се сдобиха с контрабандно злато

ЗлатоХасковски златари се сдобиха легално с контрабандно злато. Покупката местните търговци са направили по време на търга, организиран от НАП на 24 ноември, съобщават от местния офис на агенцията. Продадените 60 килограма златни и 7 килограма сребърни накити са донесли на хазната близо 1 700 000 лева

От НАП припомнят, че накитите бяха разпределени в 47 групи по първоначални цени. Всички те бяха отнети в полза на държавата при няколко опита за контрабанден внос през границата край Свиленград. Заради червените примеси от мед в повечето бижута и остарелите модели, се предполага че търговците, които ги купиха, ще ги преработят в нови по-атрактивни украшения.

До края на годината НАП Пловдив ще обяви на търг още 36 килограма накити, отново спрени от митничарите в Свиленград при опит за контрабанда. 34 килограма от тях са златни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button