Хасково

Свиленградската болница ще пише проект, взема пари от ЕС

МБАЛ - СвиленградМБАЛ Свиленград е една от 11-те общински болници, които ще се финансират със средства от Европейския съюз по Оперативна програма „Регионално развитие“ за предлагането на услуги за продължаващо лечение. Това стана ясно по време заседанието на Министерски съвет, на което бе прието изменение към Допълнениетона Концепцията за болнично преструктуриране, съобщиха от правителствената пресслужба.

„До края на декември ще се проведе среща в министерството, на която ще бъдем запознати с финансовите параметри. След това ще трябва да изготвим проект, който трябва да защитим, за да получим европейски пари“, обясни за Haskovo.info управителят на МБАЛ – Свиленград д-р Димитър Ермов.

Той допълни, че повереното му лечебно заведение се нуждае от апаратура, преустройство и развитие на нови дейности и именно това ще бъде заложено в проекта. 

За финансиране на 11-те общински болници се предвиждат 47 млн. лв. Целта е да се осигури достъп на населението и в по-отдалечените и труднодостъпни места до адекватно медицинско обслужване, уточняват от правителствената пресслужба.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button