Хасково

Над 7.4 млн. лв. са данъците, внесени чрез ПОС-терминал на НАП – Хасково

Над 7.4 млн. лв. са внесените данъци и осигуровки към 30 септември чрез физически ПОС-терминал на хасковския офис на НАП, съобщават от Агенцията.

Увеличението е с близо 3 млн. лв. в сравнение със същия период на миналата година, когато са внесени около 4.6 млн. лв. Плащанията по този начин стават за секунди и са особено ефективни при издължаването на здравни осигуровки с цел спешно възстановяване на здравни права или когато на лицето му е необходимо удостоверение, че няма неплатени стари задължения.

За разлика от другите видове, плащането чрез терминално устройство е без такса и се отразява веднага в личните данъчно-осигурителни сметки на гражданите. Това означава, че задължението се погасява на момента, а не за 24 или повече часа, както е при традиционните банкови преводи. Единствено, когато се плащат задължения към други институции (например глоби от КАТ) или такива, които са в процес на принудително изпълнение, погасяването им се отразява след допълнителна обработка и разпределение, и отнема повече време.

Клиентите на НАП в Хасково могат да плащат дължими суми чрез 8 физически ПОС-терминала. 7 от тях се намират в централната сграда на площад „Свобода“ 2, а 1 е в сградата на дирекция „Събиране“ на булевард „България“ 152.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button