Хасково

Шаранът за Никулден – 5,50 лв, масови проверки по магазините

РибаМасирани проверки на магазините за риба извършват инспекторите от хасковското подразделение на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, съобщи за Haskovo.info началникът д-р Милчо Милчев. Проверява се дали е изрядна документацията на предлаганата риба.

По принцип тези търговски обекти се проверяват поне веднъж седмично, но сега преди Никулден инспекциите са поне през ден, а в последните два-три дни преди празника и на самия Никулден ще са всеки ден, уточни д-р Милчев.

Междувременно търговците на риба в Хасково вече са готови да посрещнат засиленото търсене на стоката си по случай празника, установи проверка на Haskovo.info. Необходимите количества и разнообразие от риба са заредени. Традиционният за този ден шаран е на цена от 5.50 лв. По думите на продавачите цената няма да се вдигне непосредствено преди и на празника, даже според тях е обичайно тогава дори да правят и намаления.

Все още няма масов интерес към рибата, очаква се той да е от петък нататък. Сега купувачи има, но те купуват по около килограм и то най-често скумрия. Тази риба също се търси и за празника- цената й според големената варира от 4 лв. до 6.50 за килограм. А за тези, които не държат на традиционните за празника видове риба, се предлагат и много други, сред които и по-рядката и доста по-скъпа тилапия, чието филе е на цена от 11 лв. за килограм. Купувачи обаче и за нея има, още повече, че е с много добър вкус, споделят търговците.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
АААААААААА
АААААААААА
01.12.2010 17:59 17:59

ШЕ СИ КУПЯ ПЪРЖОЛИ!!!ЯЖТЕ СИ ГО ПЪЛНИЯТ С КОКАЛИ ШАРАН!!!

ВАНЯ
ВАНЯ
01.12.2010 21:44 21:44

ЩЕ СИ КУПЯ ШАРАН ТОЧНО ОТ ТОЗИ МАГАЗИН ЗАЩОТО ВИНАГИ ИМ Е ХУБАВА,ПРЯСНА И ВКУСНА РИБАТА.МАГАЗИНА Е НА ЗЕЛЕНЧУКОВИЯ ПАЗАР ПО СТЪЛБИЧКИТЕ.

Т
Т
02.12.2010 12:40 12:40

Тези са за данъчните, никога не издават касова бележка!

Back to top button