Регион

Търсят с конкурс 40 гранични полицаи в Хасковско. Хванаха поредния каналджия с нелегални мигранти

Конкурс за 40 гранични полицаи на територията на Хасковска област обявиха от МВР.

35 от вакантните места са за граничното полицейско управление – Ново село, което осъществява контрол и противодействие на нелегалната миграция и трафик на хора на територията на общините Свиленград, Любимец, Харманли, Маджарово и Стамболово. В структурата на ГПУ – Ново село е включен ГКПП „Капитан Петко войвода“. Тук се търсят старши полицаи, водачи на патрулни автомобили и оператори на мобилна система за наблюдение.

На Граничното полицейско управление – Свиленград се търсят четирима старши полицаи водачи на служебни кучета, а на ГПУ – Ивайловград – старши полицай водач на патрулен автомобил.

Кандидатите трябва да са само български граждани, да не са осъждани и обвиняеми и да не са навършили 41 г. Те ще преминат проверка на чуждоезиковата подготовка и компютърната грамотност. Конкурсът е на три етапа – изследване на физическата годност, психологично изследване и заключително интервю.

Към 2 часа тази нощ в района на 42 км на автомагистрала „Тракия“ в посока София, автопатрул е спрял за проверка лек автомобил „Форд Галакси“, съобщават от МВР. В задната част на колата униформените установили 13 мъже без документи за самоличност, представящи се за сирийци. Групата е отведена в полицията в Ихтиман за установяване на самоличност. Водачът от Харманли е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button