Любопитно

Пловдивската опера разказа вълшебната приказка „Лебедово езеро“ в Хасково

Балетният спектакъл „Лебедово езеро“ от Чайковски представи тази вечер международната трупа на Държавна опера – Пловдив в хасковското читалище „Заря“.

Представлението е адаптирано за децата и техните родители и разказва вълшебната приказка за принц Зигфрид и неговата любима Одета, превърната в лебед от злия магьосник Ротбарт – приказка за любов и коварство, за вярност и възмездие. Сред балетистите на сцената бяха Златомир Колев и Диян Райчев от Димитровград и школата на балет „Галаксико“ с хореограф Тихомир Митев.

БалетПо време на представлението децата научиха подробности около световно известния балет и Чайковски, който е казвал, че вдъхновението не идва при мързеливите. Балетът на Пловдивската опера вече игра „Лебедово езеро“ в Асеновград, като предстои представление и в Пловдив. Версията е на хореографа Мариана Кънчева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button