Хасково

Събраха тонове капачки в Хасково за линейка, трябват още доброволци

Тонове капачки бяха събрани днес на площад „Свобода“ в Хасково. Кампанията „Капачки за бъдеще“ продължава от 10 до 14 часа.

Големи количества още в началото пристигнаха от община Любимец. След това много капачки дариха от хасковското НУ „Георги С. Раковски“. Заместник-директорът Диана Стефанова разказа, че децата събират капачки още от кризата с урана, когато в училището е имало много бутилки с вода. Някои събират и вкъщи.

Капачки

В началото от училището събирали капачките за голямото сърце пред областна администрация, а вече за трети път предават тук. От пролетта досега са събрали 30 туби с капачки. „Важно е да наблегнем на положителното във всяка една кампания. Хубавото е, че децата се учат да даряват, мислят за някой друг и правят нещо заедно. Ние им разказваме, че те са за бебенцата и линейките“, допълни Стефанова.

Капачки
Таня Челебиева

Събират се капачки и алуминиеви кенчета от всички общини в региона, включително и от други градове в страната. Кенчетата ще се рециклират в Ямбол. Капачките ще бъдат извозени към пункта за рециклиране в село Войводово. Координаторът Таня Челебиева призова доброволци да помогнат за изнасянето на капачките. По нейните думи с подобни благотворителни акции учим децата да бъдат отговорни и към природата.

Капачки

Сумата от рециклираните капачки ще отиде за закупуване на специализирани линейки, оборудвани с жизнено важна медицинска апаратура, която ще се дари на болници, неонатологични отделения в малки общини. Транспортната линейка ще разполага и с антивибрационна рампа за максимален комфорт при трансфера на недоносените бебета. Днес се дарява линейка в Пловдив.

От първата кампания в Хасково досега са събрани около 28 000 кг. капачки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Светлин син на Ламбо
Светлин син на Ламбо
17.10.2021 16:22 16:22

Абе,можете ли да ме светнете-колко точно „тонове“ са капачките?Според мен има няма 600кг е това на снимката.Все пак Дияна не е Херкулес,за да носи 7 бр.туби с тази усмивка и лекота.

Back to top button