Любопитно

Мина Карагьозова получи международна литературна награда

Поетесата Мина Карагьозова от Хасково получи вчера международната литературна наглада „Золотой витязь“ – златен диплом на конкурса на Международния Славянски форум.

През 2021 г. на адреса на организационния комитет на 12-ия Международен Славянски литературен форум „Золотой витязь“ са постъпили 358 произведения от Русия, Аржентина Белорусия, България, Босна и Херцеговина, Германия, ДНР, Израел, Казахстан, Китай, Колумбия, ЛНР, Полша, Румъния, Северна Македония, Сърбия, САЩ, Франция, Узбекистан, Украйна, Естония. За участие са допуснати 141 произведения, 49 от които са попаднали в краткия списък. По резултатите от прегледа журито определя победителите и лауреатите на форума.

Награда

Международният Славянски литературен форум „Золотой витязь“ се провежда в рамките на Славянския форум на изкуствата „Золотой витязь“ от 2010 година и обединява пишещи на руски език литератори, чиито произведения отговарят на девиза „За нравствени идеали, за възвишаване душата на човека“.
Организатори на Литературния форум са Международния форум „Золотой витязь“ с подкрепата на Министерството на дигиталното развитие, връзките и масовите комуникации на Руската федерация с участието на: Съюза на писателите на Русия, Издателския съвет на Руската православна църква, Държавния литературен институт „Максим Горки“, Фонда за изучаване наследството на Столипин, Фонда „Път на живота“.

Президент на Международния славянски форум „Золотой витязь“ е членът на Патриаршеския съвет по култура, народният артист на Русия Николай Петрович Бурляев. Почетен председател на Международния литературен форум е съпредседателят на управителния съвет на Съюза на писателите на Русия, лауреат на Патриаршеската литературна награда Владимир Николаевич Крупин. Вицепрезидент е писателят, поет, организатор на литературни конкурси, музикален продуцент, лауреат на международни литературни конкурси Дмитрий Александрович Мизгулин. Програмният директор е поетът, прозаик, историк, лауреат на международни литературни конкурси Александър Владимирович Орлов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button