Спорт

Младите баскетболни национали се класираха за елиминациите на световното по умения

Националният отбор за момчета до 15-годишна възраст се класира за елиминациите на Световното първенство по умения FIBA U15 Skills Challenge 2021, съобщават от баскетболната федерация.

В състава е Кристиян Желев, който е син на треньора на „Хасково“ Янко Желев. Талантът се състезава за „Академик Бултекс“ (Пловдив).

Баскетбол

В Група А момчетата, избрани от Юлиян Аладжов и Румен Шопов, показаха, че могат повече от връстниците си от Еквадор и победиха със 115:153. Нашите преодоляха всички препятствия за 146 секунди и завършиха с 31 отборни точки. Съперникът записа съответно време от 167 и 14 точки.

Баскетбол

Последният двубой в групата е срещу Ливан на 18 октомври. Днес ливанците отстъпиха на Мароко със 122:118.

Така българите със сигурност ще продължат в следващата фаза, където съперник най-вероятно ще са момчетата на Литва или Китай. Четвъртфиналите са на 23 октомври, полуфиналите – на 25, а финалът е на 27 октомври.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button