Избори 2021

ГЕРБ: Край Хасково може да бъде най-големият завод за водород в Европа

Най-големият завод за водород в Европа може да бъде изграден край Хасково. До края на годината ще приключат преговорите с инвеститора и през следващата може да започне изграждането му. Това обяви при откриването на кампанията на ГЕРБ-СДС в Хасково водачът и бивш енергиен министър Делян Добрев.

ГЕРБ
Делян Добрев

Традиционно кандидатите за народни представители поставиха началото на предизборната кампания с водосвет в църквата „Св. Архангел Михаил“.

ГЕРБ

Ние можем да обещаем конкретни неща, а не само общи приказки. Имаме много идеи, които предстои да бъдат реализирани в града, а инвестициите в икономическата зона на територията на бившето летище Узунджово са само една част от тях, каза Добрев. Той обяви, че ще се борят за обща инвестиция от 1 милиард лева.

Този терен беше даден на община Хасково от второто правителство Борисов и след това общинският съвет даде зелена светлина за икономическа зона на летището, припомни Делян Добрев. Производството на водород е върхова технология и се очаква заводът тук да бъде най-големият в Европа. Смята се, че производството на водород в един момент ще замени природния газ като гориво, а за разлика от него той е възобновяем източник, допълни водачът на листата на ГЕРБ-СДС.

Надяваме се победата ни да бъде по-голяма от миналия път, защото това е важно за града. При наше участие в управлението Хасково ще има възможност да продължи да получава пари от Министерски съвет, каза още Делян Добрев и припомни, че много улици и километри водопроводи бяха направени с подобни траншове.

ГЕРБ

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button