Хасково

Наградиха четирима на церемонията „Лекар на годината“ в Хасково

Д-р Александра Милева, д-р Добри Петков, д-р Иван Митев и доц. д-р Владимир Гончев бяха наградени на церемонията „Лекар на годината 2021 г.“ в Хасково.

Призовете се връчиха в навечерието на Деня на Св. Иван Рилски Чудотворец – Празник на българския лекар. Наградите бяха връчени от председателя на Управителния съвет на Районната лекарска колегия – Хасково д-р Георги Христов.

Награди
д-р Александра Милева

Дългогодишният началник на кардиологично отделение в МБАЛ – Хасково и бивш директор на болницата д-р Александра Милева получи почетен знак и грамота в категория „Лекар на годината“ на Районната лекарска колегия – Хасково. Сега тя е пенсионер, но продължава да работи в доболничната помощ. След получаването на отличието тя заяви, че е работила твърде дълго в МБАЛ – Хасково, която чувства като своята болница. Д-р Милева посочи, че в хасковската болница работят едни от най-добрите специалисти в България.

Награди
д-р Добри Петков

Д-р Добри Петков получи грамота за „Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“. Той има над 45-годишен стаж, като е дългогодишен началник на ОАРИЛ в МБАЛ – Хасково.

Награди
д-р Иван Митев

Д-р Иван Митев заслужи грамота в категорията „Ти си нашето бъдеще“. Той е завършил Тракийския университет в Стара Загора през 2019 г., като сега е специализант в ОАРИЛ на хасковската болница. Награждава се за добри професионални и морални качества. Номиниран е за наградата и на национално ниво. Той заяви, че приема наградата с голяма отговорност към колегите си и пациентите. Д-р Митев благодари за номинацията и на колегите си в ОАРИЛ.

Награди
доц. д-р Владимир Гончев

Доц. д-р Владимир Гончев е с грамота в категорията „Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“. Той е бивш директор на РЗИ – Хасково, ЦСМП, а сега е преподавател в университета в Бургас. Номиниран е и на национално ниво. Д-р Гончев благодари за наградата и поздрави доскорошния председател на хасковската лекарска колегия д-р Николай Колев за включването му в Управителния съвет на БЛС. По неговите думи това говори за добрата репутация на хасковската колегия и допълни, че тя трябва да се поддържа и надгражда.

Награди
Минко Ангелов връчва плакета на д-р Георги Христов

Лекарите бяха поздравени от областния управител Минко Ангелов. Той каза, че в сегашните дни на изпитание в пандемията българските лекари са герои на нашето време и стожери на надеждата. Той връчи и почетния плакет на областна администрация на д-р Георги Христов.Награди

Кратка професионална биография на наградените лекари

Д-р Александра Милева завършва медицинското си образование през 1979 в МУ гр. София. Придобива специалност „Вътрешни болести“ през 1986г. и специалност „Кардиология“ през 1990г. През 2001 защитава специалност „Мениджмънт в здравеопазването“ във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“
От 1979 до 1983г. е лекар – ординатор в Терапевтичен и в Ревмо-кардиологичен кабинет на Първостепенна окръжна болница Хасково.
От 1983 – 1985г. е лекар – ординатор във филиал за рехабилитация и сърдечно-съдови заболявания към ПОБ Хасково.
В периодите 1996 -1999г. и 2002 – 2007 е старши лекар в сектор за интензивна терапия на 3-то Вътрешно отделение на МБАЛ „Хасково“ АД.
През 1999 и 2000г. е Директор на ОРБ гр. Хасково и изпълнителен директор до 2002г.
От 2007 до 2017г. е Началник на Трето Въгрешно отделение на МБАЛ „Хасково“ АД.
От 2000г. до момента е лекар специалист в СИМП.

Д-р Добри Христов Петков завършва медицина във ВМИ гр. Пловдив през 1975 г.
През 1980 г. придобива специалност „Анестезиология и интензивно лечение” в ВМИ гр. Пловдив.
С 45г. трудов стаж по специалността – от 1976г. започва работа като ординатор в Анестезиологично отделение на ОРБ Хасково. Поставя началото на интензивното лечение в ОРБ Хасково на 01. 01. 1981 г. като изпълняващ длъжността Завеждащ отделение. Разкрива отделение по АРИЛ със седем интензивни легла и с това поставя началото на интензивното лечение в областта. През трудовия си стаж д-р Добри Петков обучава над 30 лекари, всички защитили специалност „Анестезиология и интензивно лечение” с първо явяване на изпит. Обучава множество медицински сестри и специализанти и като преподавател в Медицинския колеж в гр. Хасково. Участва активно във всички конгреси, конференции и симпозиуми на Анестезиологичното дружество от 1980г. до днес, удостоверено с множество сертификати и удостоверения за квалификация. С дългогодишния си стаж, опит и умения успява да въведе всички съвремени методи за анестезия и интензивно лечение, прилагани в България и в световен мащаб.
От 2001г. до момента изпълнява длъжността Началник отделение ОАИЛ в МБАЛ Хасково.

Д-р Иван Митев завършва магистратура по медицина през 2019г. в „Медицински факултет“ към Тракийски университет гр. Стара Загора. Същата година започва работа в ОАИЛ към МБАЛ „Хасково“ АД на позиция лекар – специализант по „Анестезиология и интензивно лечение“. В работата си проявява качества на максимална прецизност и отговорност, всеотдаен и силно мотивиран в търсенето на нови знания и развиване на уменията си.

Д-р Владимир Христов Гончев е роден в гр. Хасково, завършва медицина във ВМИ гр. Пловдив през 1987г. През 1994г. придобива специалност по „Вътрешни болести” в МУ гр. София.
През 2001г. придобива квалификация по специалността „Социална медицина и мениджмънт в здравеопазването” в МУ гр. София
От 1987г. до 1997г. – Извършва диагностика и лечение на пациенти със спешни заболявания и състояния / Хасково, България
Лекар в Окръжна Болница в гр. Хасково – ЦСМП
Извършва диагностика и лечение на пациенти с вътрешни болести и сърдечно-съдови заболявания Хасково, България
Лекар в отделение за вътрешни болести и функционална диагностика Окръжна Болница Хасково
Член на Борда на Директорите МБАЛ Хасково
Управител МЦ „Проф. Стоян Киркович“ Стара Загора
Управител на Диагностично-консултативен Медицински Център „Свети Георги“
Лектор и преподавател
Директор на Регионален Център по Здравеопазване – Хасково
От 2016г. – до сега – Извършване на техническа експертиза при оценката на подадени проектни предложения по програмите за трансгранично сътрудничество България
Ръководител катедра Вътрешни Болести, Фармакология, Педиатрия, Социална Медицина, Медицина на Бедствените Ситуации, Компютърни Технологии, Латински Език Университет „Професор д-р Асен Златаров“, Бургас.
Член на Управитерния съвет на Българско научно дружество по обществено здраве.
Член на Управителния съвет на Националнао сдружение за здравна политика и мениджмънт.
Член на Висшия медицински съвет като представител на Българския лекарски съюз.
Преподавател във висше учебно заведение – Доцент – Университет „Професор д-р Асен Златаров“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

11 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хасково
Хасково
18.10.2021 17:29 17:29

Пази боже от такива доценти като Гончев

Ужас!
Ужас!
18.10.2021 19:49 19:49

Гончев? Какъв лекар е тоя г@золизец!?! Срам за гилдията! Защо не наградиха групово онези лекари, които са на първа линия всеки ден!!!? Онези, които се борят със зъби и нокти за всеки един човешки живот, независимо от пол, раса и възраст!?

Анонимен
Анонимен
18.10.2021 20:11 20:11

В ОАИЛ се влиза с връзки, а се излиза с черен чувал. Тези видни реаниматори заслужават вибратори.

Христо Кръстев
Христо Кръстев
18.10.2021 22:43 22:43
Отговор до  Анонимен

Застани с името си, нещастник малоумен

Анонимен
Анонимен
18.10.2021 23:10 23:10
Отговор до  Христо Кръстев

Иди в 20-21 часа може да изпиеш някоя водка с дежурния лекар

Анонимен
Анонимен
18.10.2021 23:25 23:25
Отговор до  Анонимен

Излез от анонимност и тогава пиши, иначе всичко написано няма никаква стойност

Христо Кръстев
Христо Кръстев
18.10.2021 23:27 23:27
Отговор до  Анонимен

от

:D
:D
19.10.2021 9:30 9:30
Отговор до  Анонимен

Ами пожелавам ти да влезеш по спешност в Оаил и да ти набичат ракията в тръбата в 21 часа 😀

Пешо помпиера
Пешо помпиера
19.10.2021 13:31 13:31

Милева не заслужава, попитайте колко хора е съсипала с изследванията си в кардиологията, само пари точат от здр каса-позор!

Мед. Сестра
Мед. Сестра
19.10.2021 13:42 13:42

А и Гончев не е никакъв доктор. Наградите са от приятеля му областния. наградете тези доктори които в момента се борят за живота на хората, а не този доцент

анелия ИВАНОВА
анелия ИВАНОВА
19.10.2021 16:11 16:11

МНОГО ПАЦИЕНТИ НЕ ОБИЧАТ ДР МИЛЕВА ТЯ НЕ ДОКТОР ТЯ Е ПО ДРУГАТА ЧАСТ НАЛИ МЕ РАЗБИРАТЕ

Back to top button