Хасково

Обучават екипа на дом „Асен Златаров“ да се справя с агресията

Дом Асен ЗлатаровРаботещите в дом „Асен Златаров“ ще бъдат обучени за това как да се справят с агресията и насилието„. Вчера на посещение в дома е бил екип от фонд за превенция на престъпността „Ига“.

„Започнахме се с условията в дома. Целта ни е да предложим обучение на социалните работници и психолозите, които общуват с децата“, разказа за Haskovo.info програмният директор на фонда Димитър Русинов. Имаме идея да работим и с определени групи деца, които имат по-агресивно поведение.

Разговаряхме с директорката на дома Невена Желязкова и останахме с впечатление, че тя доста активно търси решение на проблемите. Те са материални, свързани с екипа и с многото малчугани, които са настанени в институцията“, допълни Русинов.

Той изрази учудването си, че в град като Хасково социалните услуги са твърде малко и бе категоричен, че Фонд „Ига“ ще направи предложение за решаване на проблемите в дома, което ще бъде приложена на практика през следващата година.

Посещението на Фонд „Ига“ в „Асен Златаров“ идва две седмици след инцидент в дома, при който 14-годишно момче би второкласничка в социалното заведение.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
токов удър
токов удър
03.12.2010 15:30 15:30

пак поредните алабализми

Back to top button