Регион

Свиленградският исторически музей възражда „Кухнята на баба“

ГотвенеСвиленградският исторически музей стартира инициатива за събиране на стари, изпитани във времето рецепти от региона на Свиленград под надслов „Кухнята на баба“. Желаещите да участват трябва да изпратят своите уникални рецепти и начина на приготвянето им на културната институция. 

Изискването към свиленградчани е да могат да кажат кога за пръв път сте ги вкусили, да предоставят снимки на семейни срещи, моменти от приготвянето на дадено ястие, както и да разкажат от кого са научили рецептата.

Целта е да се запази спецификата на тракийската кухня за идните поколения, за да имат и те някога спомени за топлите майчини ръце и аромата на родния дом, категорични са от Историческия музей. Рецептите могат да бъдат вегетариански или месни, на чорби, десерти, сладка и туршии. Те трябва да носят духа на Тракия в себе си, допълват организаторите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Дарина
Дарина
06.12.2010 15:06 15:06

Скъпи приятели, и друг път съм виждала всякакъв род грешки във вашите репортажи – граматически, пунктуационни, стилистични….Но сега просто не издържах – изторически не, но исторически да. Защото думата е производна от история. Предполагам е недоглеждане, но пък точно в заглавието…:)

Back to top button