Любопитно

Зрители без зелен сертификат не успяха да влязат на концерта на Йоанна Каменарска в Хасково

Зрители, които нямаха зелен сертификат, не бяха допуснати до концерта на Камерен оркестър Хасково в партньорство със Симфониета Враца със солист Йоанна Каменарска и диригент Цанислав Петков в хасковското читалище „Заря“.

На входа на читалището имаше полицаи и служители на КОРЗ, които пропускаха публиката съгласно последните изисквания на здравните власти. Върнати бяха десетина човека.

Концертът е част от музикалните дни „Проф. Недялка Симеонова“, които продължават до неделя. В началото оркестърът изпълни Симфония №35 „Хафнер“ от Моцарт.

Концерт

След това на сцената се качи Йоанна Каменарска, която преди началото на концерта за цигулка на Бетовен поиска да бъдат изключени климатиците във вече отоплената зала. Докато се изчакваше тя припомни на публиката, че Недялка Симеонова е обичала да свири на много ниски обувки, дори боса, а нейният пръв учител и председател на журито на международния конкурс за цигулари проф. Йосиф Радионов допълни от салона, че Симеонова е концертирала и по гуменки.

Концерт

Йоанна Каменарска също е член на журито. Тя е носителка на трета награда на международния конкурс „Моцарт“ в Залцбург и първа награда на „Недялка Симеонова“ в Хасково. Изнася редовно концерти в Европа, Япония и Южна Америка. Йоанна Каменарска е първата жена концерт-майстор на Хамбурския филхармоничен оркестър.

В събота продължава международният конкурс, а от 19 часа вече в театъра е концертът на камерен оркестър „Дианополис“. За всички събития от програмата се изисква зелен сертификат.

3 коментара

  1. Голям праз нали журналистите успяха да влезнат и да направят снимки и да да драснат няколко реда.

  2. Зрителите които не успяха да влазят са Тоско Каскета и баба ви мария на олигарха майката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button