Любопитно

Зрители без зелен сертификат не успяха да влязат на концерта на Йоанна Каменарска в Хасково

Зрители, които нямаха зелен сертификат, не бяха допуснати до концерта на Камерен оркестър Хасково в партньорство със Симфониета Враца със солист Йоанна Каменарска и диригент Цанислав Петков в хасковското читалище „Заря“.

На входа на читалището имаше полицаи и служители на КОРЗ, които пропускаха публиката съгласно последните изисквания на здравните власти. Върнати бяха десетина човека.

Концертът е част от музикалните дни „Проф. Недялка Симеонова“, които продължават до неделя. В началото оркестърът изпълни Симфония №35 „Хафнер“ от Моцарт.

Концерт

След това на сцената се качи Йоанна Каменарска, която преди началото на концерта за цигулка на Бетовен поиска да бъдат изключени климатиците във вече отоплената зала. Докато се изчакваше тя припомни на публиката, че Недялка Симеонова е обичала да свири на много ниски обувки, дори боса, а нейният пръв учител и председател на журито на международния конкурс за цигулари проф. Йосиф Радионов допълни от салона, че Симеонова е концертирала и по гуменки.

Концерт

Йоанна Каменарска също е член на журито. Тя е носителка на трета награда на международния конкурс „Моцарт“ в Залцбург и първа награда на „Недялка Симеонова“ в Хасково. Изнася редовно концерти в Европа, Япония и Южна Америка. Йоанна Каменарска е първата жена концерт-майстор на Хамбурския филхармоничен оркестър.

В събота продължава международният конкурс, а от 19 часа вече в театъра е концертът на камерен оркестър „Дианополис“. За всички събития от програмата се изисква зелен сертификат.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Петко
Петко
22.10.2021 21:07 21:07

Голям праз нали журналистите успяха да влезнат и да направят снимки и да да драснат няколко реда.

Анонимен
Анонимен
22.10.2021 21:45 21:45
Отговор до  Петко

Прегледай се. Нещо ти има

голяма загуба
голяма загуба
23.10.2021 18:45 18:45

Зрителите които не успяха да влазят са Тоско Каскета и баба ви мария на олигарха майката

Back to top button