Хасково

Тече акредитация на хасковски филиал на Тракийския университет

Медицинският колеж в ХасковоВ ход е процедурата по акредитация  на филиала на старозагорския Тракийски университет в Хасково, който ще подготовя медицински сестри и акушерки, съобщиха от ВУЗ-а. След заключенията на Националната агенция за оценка и акредитация откриването на филиала трябва да стане с акт на Министерския съвет

Комисия от експерти ще  определи какъв да е приемът, очакванията са във всеки курс да има 100 студенти. Планира се да бъде осигурен транспорт за преподаватели, които ще идват от Стара Загора в Хасково, за да обучават бъдещите бакалаври.  

Медицинските сестри и акушерките са търсени, интерес  към  хасковския филиал има и в съседна Турция, категорични са в Тракийския университет.

Обучение на медсестри и акушерки за първи път стартира в Хасково през 1950 г. със създаването на  Обединено медицинско училище. През 1976 година то  става Полувисш медицински институт „Проф. д-р Асен Златаров“. От 1997 г. учебното заведение влиза в структурата на Тракийския университет – Стара Загора като медицински колеж. Приемът на студенти е прекратен през 2006 г. Мотивите за откриване на филиал сега се основават на анализ на здравно- демографската ситуация в Южна България и по- специално в Източно- Родопския регион и повишените потребности от специалисти по здравни грижи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button