Хасково

35 от езиковата на изпит за „шпрахдиплома“

Image35 дванадесетокласници от хасковската езикова гимназия се явиха днес на писмения изпит по немски за шпрахдипломи от немското министерство на културата, съобщи за Haskovo.info помощник-директорът на училището Светлана Костадинова. Препитването, което трае четири часа и половина, се проведе в Младежки център – Хасково.

За да получат немска езикова диплома, възпитаниците на елитната гимназия ще трябва да се явят и на устен изпит, който ще се проведе следващата седмица.

„Този сертификат показва нивото на владеене на немски език и е предимство при кандидатстването на наши ученици в германски университети“, обясни Костадинова и допълни, че шпрахдипломата е безсрочна.

Учениците в хасковската езикова гимназия се обучават по програмата за подготовка за немската езикова диплома DSD от учебната 1994/ 1995 година. Първите сертификати са връчени през 1997-ма. До сега такива дипломи са получили 417 възпитаници на школото.

Учениците Почивка по време на изпита

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
хххх
хххх
07.12.2010 17:03 17:03

тази централната фигура с цигарата е много горда!сигурно си мисли че е мн важна и значима щом пуши

.......
.......
07.12.2010 19:49 19:49

Гордостта на централната фигура не идва от цигарата, а от знанията, които е показала на изпита.

mici
mici
07.12.2010 19:51 19:51

ei tva sa 12W nai dobrite

Back to top button