Избори 2021

Вицепрезидентът Илияна Йотова: От Хасково и областта зависи сигурността ни

„Хасково и областта са изключително важни за цяла България. От региона зависи безпасността и сигурността на българските и европейските граждани“, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя участва в конференция, посветена на миграционния поток, след което и в откриването на предизборния щаб, който се намира на партера на хотел „Аида“ на площад „Атлантически“ в Хасково.

„От местните власти и обществото зависи страшно много. Днес съм тук, за да покажа уважението и почитта си към жителите на цялата Хасковска област“, заяви Йотова.

Избори

Сред хората, които я посрещнаха беше Дойчо Кръстев – почетен гражданин на Хасково, основател и пръв директор на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“, която е завършил президентът Румен Радев. Той си спомни пред вицепрезидента, че при визитата на държавния глава за 45-годишнината на гимназията през 2017-а, пред всички му е казал, че ще изкарат задължително и втори мандат. „Показа се като един достоен президент, какъвто досега не сме имали“, каза Кръстев, а Йотова допълни – и изключително смел, защото много малко хора могат да поемат отговорност при взимането на много трудни решения. Директорът разказа още, че в 8 клас Радев е дошъл при него, за да се премести от Езиковата в ПМГ, защото вече е научил езика и е искал да усвои математиката. „Още тогава си казах, че това момче ще стигне нависоко“, каза Дойчо Кръстев и предаде специални поздрави, които Йотова се ангажира да предаде.

Избори

На откриването на предизборния щаб присъстваха представители на партиите, които подкрепят Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат. Вицепрезидентът беше посрещната от областния координатор на инициативният комитет, който издигна кандидатурата им Здравко Марков. „За нас е много важно да получим подкрепата на повече политически партии и преди всичко на българското общество. Затова постъпихме честно – в края на януари казахме, че ще се кандидатираме за втори мандат и поискахме доверието и подкрепата на всички български граждани“, заяви Йотова.

Избори

Вицепрезидентът коментира, че България е изправена пред много тежки кризи, така както целият свят и цяла Европа – и по отношение на COVID-19 и по отношение на икономиката, цените на ток, инфлацията. С всичко това се сблъсква в момента служебният кабинет, който трябва да взима трудни решения без да има работещ парламент. „Това е време в което решенията трябва да са много смели и много отговорни, макар на пръв поглед да изглеждат непопулярни. България има нужда от смели хора, мъже и жени, които знаят и могат да поемат отговорност, които не се интересуват само от собственото си житие, битие и рейтинги, а могат да бъдат отговорни за всички българи“, каза Йотова и допълни, че затова е застанала зад президента Румен Радев и са обявили намерението си за втори мандат. „Защото в негово лице виждам такъв отговорен човек, водач, лидер, който може да изведе България от кризата. Ние като българи се нуждаем от сигурност и гаранции, че има институции и хора, които мислят за нас и знаят как да преведат държавата през този тежък период“, посочи Илияна Йотова.

Избори

Тя коментира критиките, които и от президентството отправиха към служебния кабинет заради закъснелите противоепидемични мерки. По нейните думи е трябвало да бъде даден един много по-дълъг период от време, а не да се въвеждат от днес за утре. Според нея най-важното е здравето на българските граждани, намаляването на натиска върху болниците и човешкото отношение към лекарите, които изнемогват.

Избори

„В същото време е изключително важно да не затваряме държавата, както се случи през март и по това време на миналата година, когато за няколко дни блокирахме всичко в страната. Не трябва да затваряме икономиката, която без това е в тежко състояние заради цените на електроенергията и различни други инфлационни процеси“, каза Йотова. Според нея ако фалира малкият и средният бизнес, на който се крепи България ще има много тежки послествия – безработица и липса на дотатъчно средства в живота.

„Заедно трябва да застанем един до друг и да преодолем тази вълна. Аз съм сигурна, че само след някаолко седмици нещата ще се успокоят, когато броят на ваксинираните и тестваните ще е повече. Това е процес и в цяла Европа. Много бих искала България да се нареди до страни като Испания и Германия, които вече преодоляха тази вълна“, допълни вицепрезидентът Илияна Йотова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button