Хасково

Тази година с 4 милиона по-малко приходи от данъци и осигуровки

ПариНад 120 милиона лева е приносът на област Хасково към републиканския бюджет за 11-те месеца на тази година, съобщават от местния офис.

Най-сериозни са постъпленията от държавно обществено осигуряване /ДОО/ – 34 702 206 лева. Следват тези от ДДС – 22 479 160 лева и от данъци върху доходите на физически лица – 21 457 466 лева. Значителни са и приходите от здравни осигуровки. 

За сравнение – миналата година по това време Националната агенция за приходите в Хасково беше събрала за бюджета с 4 милиона лева повече. Разликата е заради по-ниските търговски обороти на фирми в региона, засегнати от икономическата криза, които през 2010-та внасят по-малко ДДС.

Прогнозите са тази година „отличник“ в област Хасково сред видовете приходи, събирани от НАП, да бъде данъкът върху доходите на физическите лица. Досега са събрани 97% от планираната сума за цялата 2010-та, а през месец декември се очакват още близо 1,7 милиона лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button