Хасково

Слагат устройство да брои посетителите на камбанарията

КамбанариятаНад 1 600 са посетилите новата камбанария до монумента на Света Богородица от първия ден на отварянето й до днес, съобщи за Haskovo.info директорът на Туристическия информационен център Красимир Пилев.

Камбанарията бе отворена за посещения в събота. През двата почивни дни посетителите са били средно по 500 души, а през делничните – по около 200, уточни Пилев. За да може обаче с точност да се следи цифрата на качилите се на камбанарията, от Туристическия информационен център имат идея да поставят специално устройство на входа й, което да брои посетителите. Това вероятно ще стане в началото на следващата година.

И за предстоящите коледни и новогодишни празници се запазва интересът на групи от София, Варна и от съседна Гърция за организирани посещения на туристическите обекти в региона, съобщи още Красимир Пилев. Обикновено гостите на града проявяват интерес към монумента на Св. Богородица, гробницата в с.Александрово и църквата в с. Узунджово, а по-рядко към възрожденските къщи в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Kaun - new
Kaun - new
08.12.2010 15:57 15:57

Че, какви туристически обекти могат да бъдат тези кичозни творения?!

Back to top button