Хасково

Спортното училище премина на онлайн обучение заради COVID-19, ротация в ПМГ

Хасковското Спортно училище „Стефан Караджа“ премина на онлайн обучение до края на месеца, съобщиха за Haskovo.info от Регионалното управление на образованието.

Причината е повечето заразени с коронавирус и карантинирани учители и ученици. Засега това е единственото училище в областта в което обучението е изцяло неприсъствено – в електронна среда. Междувременно на прозорците на първия етаж на западното крило се монтират решетки, за да не могат децата да скачат от там.

По-късно стана ясно, че по същата причина хасковската ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ преминава на ротационно обучение от разстояние в електронна среда от 27 октомври до 1 ноември. Обучението за учениците от VII A, VIII, XI и XII клас е присъствено. Учениците от V A, VI A, IX и X клас ще учат синхронно в електронна среда от разстояние.

Haskovo.info припомня, че от 22 октомври 50% от паралелките в училищата в община Харманли са онлайн, а останалите са присъствено по график. Причината е, че заболеваемостта в общината премина 500 на 100 000 души.

14-дневната заболеваемост от COVID-19 в Хасковска област е вече 416.8 на 100 000 души.

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button