Хасково

Хасковските данъчни глобиха 160 фирми при внезапни проверки

Офис Хасково на НАП160 фирми в хасковска област са санкционирани от НАП при внезапни оперативни проверки от началото на годината до края на месец ноември. Причина за издадените им актове са нарушения на данъчното и осигурително законодателство.

121 от глобените фирми не са спазвали редовно Кодекса за социално осигуряване и Закона за здравно осигуряване. 39 са търговците, които са нарушили Наредбата за регистриране и отчитане на приходите от продажби като не са издавали касови бележки. Най-често погазваните задължения от страна на фирми, които са работодатели и съответно трябва да осигуряват наетите от тях лица, са подаването на информация в НАП за размера на осигурителния доход на служителите и внасянето в срок на задължителни осигуровки.

Нередностите са открити при общо 575 оперативни проверки от началото на годината досега. 50 от тях са на фирми от рискови браншове, а 54 са по подадени жалби и сигнали от граждани, които са съобщавали за липса на осигуровки и забавяне на заплати. В 31 от проверките приходната администрация е действала съвместно с други контролни органи като Полиция, Митница и Инспекция по труда. Инспекторите от НАП са извършили и 50 наблюдения на неизрядни клиенти в региона, които и преди са били глобявани заради данъчни нарушения.

Сигнали за нарушения могат да се подават както на място в сградата на пл. „Свобода“ №2, така и на телефон 0700 18 700.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button