Хасково

Община Хасково предлага имоти на фирмите, към които има дългове

Паркингът зад 21 векСедем общински имота, за които на търговете не са се появили кандидати, да бъдат предложени на строителните фирми, към които община Хасково има дългове, предлага кметът Георги Иванов. Решението ще бъде гласувано от общинския съвет следващия петък.

Предложението е на база решение от март, в което е записано, че за ликвидиране на неразплатени  и просрочени плащания общината ще предложи в замяна имоти, към които инвеститори не са проявили интерес.

Фирмите, които имат да вземат пари от кметството, са „АБ“, „Анико“, „Европът“, „Водно строителство“, „Марчела“ и „Пътни строежи“. Ако общинският съвет приеме предложението, с тях трябва да започнат преговори за 7 имота.

Сред тях са паркингът на ул. „Ком“ с цена от 973 400 лева, сградите на бившата ОСМА по пътя за Димитровград на стойност 298 000 лева, магазин на ул. „Република“ с цена 119 200 лева, имот на ул. „Единство“ за 54 270 лева и парцел в село Николово за 50 000 лева.

В списъка е и паркингът зад комплекс „21 век“, чиято последна оценка бе 3,4 милиона лева, но кандидат – купувач така и не се появи. Той фигурира и в още една докладна, с която се предлага цената му да бъде намалена на 1,9 милиона лева. Такова предложение вече веднъж беше отхвърлено от общинския съвет преди 2 месеца.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
sadadfd
sadadfd
09.12.2010 16:47 16:47

Bokluci gadni vsi4koto sa kmetski firmi i na hora do kmeta

Гражданин
Гражданин
09.12.2010 21:03 21:03

От километри тази далавера смарди. След като общината има задължения , нека продаде въпросните имоти на търг с явно наддаване и със събраните пари да се разплати. Гаранция , че оценката на имотите ще бъде близка до дължимото към споменатите фирми , за които е публична тайна , че са близки до кмета.Да видим сега новото мнозинство дали му стиска да срита кмета по топките и да му посочи най-после ъгъла.

Анонимен
Анонимен
09.12.2010 21:48 21:48

Aniko-svinq de*ela.Da pukne6 dano.

Анонимен
Анонимен
10.12.2010 10:04 10:04

Като гледам списъка на фирмите вътре са всичките които са и в Сдружение за Хасково 2010 дето ще усвои 10 млн за парковете.
Явно това са и фирмите които са печелили най-много проекти. ХМ все едни и същи ли са били?
А само фирма Марчела не е в списъка на това сдружение.
Опитвам се да си спомня Златко Марчев дали напълно си оттегли подкрепата на своята група общински съветници за кмета или беше временно? Това май доведе до забавяне на доста проекти по предложения кмета.
До какво ли ще доведе това предложение на кмета?
Дали ще разрешат такова обезщетение?
Дали ще се подобрят отношенията в общинския съвет и статуквото ще се върне?

Back to top button